1. Start aftenen med en god stærk gløgg
Det tager kegler at lave sin egen gløgg, og det er både nemt og smager super meget bedre end den gløgg, man køber. Prøv fx Claus Meyers opskrift på hvid gløgg og spæd til med lidt mere æble- eller pærebrændevin, end der står i opskriften – så skal det nok blive en hyggelig julefrokost.

Se opskriften på hvid gløgg


2. Lav sildene selv – det er nemmere end du tror
Hjemmelavede, nystegte sild er bare længder bedre end kold, sur sild fra en spand. Jimmi Bengtsson, som er køkkenchef på den gode frokostrestaurant Kronborg, har opdateret sin bedstemors opskrift på stegte sild med friske krydderurter, der raffinerer den syrlige eddikesmag. Prøv selv at lave dem derhjemme – det er faktisk pærelet.

Se opskriften på hjemmelavede stegte sild


3. Sådan får du sprød svær på flæskestegen
Sprød svær er alfa og omega på en flæskesteg og lidt af en videnskab – men så er det altså heller ikke sværere. Når blot du følger nogle få, effektive råd, så skal den svær nok blive sprød, og når først forarbejdet er gjort, så passer stegen sig selv i ovnen.

Se opskriften på flæskesteg med sprød svær


3. Lav en hurtig, syltet rødkål
Prøv at lave rødkålen lidt anderledes i år. Erstat det traditionelle rødkål med rød spidskål og du får en meget lettere og hurtigere tilberedt kål til anden. Spidskål er mildere i smagen end rødkål og ikke så groft i konsistensen, så det kan tilberedes på den halve tid.

Se opskriften på syltet rødkål


4. Tag kegler med en ”nordisk” ris a la mande
Enten vil det blive betragtet som blasfemi eller også vil dine venner synes, du er totalt med på noderne, hvis du erstatter den traditionelle ris a l’amande med en ”nordisk” version lavet på perlebyg. Det giver en lidt anderledes mundfornemmelse end med grødris, men den gode smag er den samme. Man kan også vælge at bruge perlespelt for en grovere ris a l’amande.

Se opskriften på perlebyg/spelt a l’amande