Vinter aromat er en grundsauce til mange forskellige retter, fx som på billedet, hvor den er serveret til pocheret pighvar med brændte miniporrer, blancherede porrer samt en klorofylsauce lavet på brøndkarse.
- Tag blandede rodfrugter (fx gulerødder, løg, bladselleri). Man kan bruge, hvad der lige er hos grønthandleren, men der skal helst indgå løg
- Skær alle grøntsager i tern a ca. 3x3 cm
- Grøntsagerne og de øvrige ingredienser blandes i en skål og står natten over
Næste dag
- Hønsefond koges op (må ikke være alt for kraftig)
- Alle ingredienser kommes i sylteglas
- Hønsefond koges op og hældes over så det dækker
- Luk glasset
- Glasset henkoges i en gryde med vand til der begynder at komme små bobler
- Glasset kan opbevares på køl i op til 1 måned
Til sauce
- Lagen sigtes og monteres med fløde eller smør
- Kan desuden smages til med diverse fonder/bouilloner
Læs hele artiklen