Verdens bedste chokoladekage med jordbær

Kategori: Sødt

Årstid: Sommer

Chokolade og jordbær klæder hinanden godt og det her er sandsynligvis verdens bedste chokoladekage.

1. Smør, sukker og til sidst chokolade lægges i lagvis i denne rækkefølge i en skål, som sættes over et vandbad og smeltes

2. Æggene slås ud i en lille skål, ovnen stilles på 150 grader og en form smøres og beklædes med bagepapir

3. Så snart chokolademassen er smeltet, tages den af varmen og æggene piskes i lidt ad gangen. Rør til massen er sammenhængende

4. Hæld dejen i formen og bag i 1/2 time

5. Pres forsigtigt den færdige kage lidt sammen med et viskestykke

6. Sæt kagen på køl til næste dag, skær den ud og pynt med creme fraiche og jordbær

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 20 minutter

Samlet tid: 1 døgn

Antal: 8 personer

Sværhedsgrad: Middel

250 g smør i tern

250 g sukker

250 g Scharffen Berger 62% chokoladeknapper eller 70% Bitter Sweet (kan erstattes af anden god, mørk chokolade, men så bliver kagen sandsynlgvis ikke nær så god)

5 æg

8 spsk creme fraiche 18%

8 jordbær

Opskriften er udarbejdet af Mette Helbæk fra Stedsans - Selskabslokaler på Frederiksberg

 

og Din Baghave

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.