Sædvanligvis laver man tarte tatin med æbler, allerhelst Belle de Boskoop. Men mange andre slags frugt kan også bruges til denne franske klassiker, fx kvæder som på billedet. Kvæderne er mere faste og giver et godt bid i forhold til æbler, mens smagen er mindre sød og mere parfumeret.
- Skræl kvæder/æbler og skær hver af dem i 4 stykker. Fjern kernehusene
- Bruges kvæder skal de koges i vand i 15 minutter inden videre brug
- Smelt smørret i en form eller pande som både kan tåle ovn og komfur. Tilsæt flormelis og lad det karamellisere sammen med smørret
- Læg kvæder/æbler ovenpå karamellen i et cirkelmønster. Sæt formen i ovnen og bag frugten i 20 minutter
- Rul butterdejen ud og læg den ovenpå frugten i formen. Sørg for at dejen bliver skubbet godt op langs siderne af formen
- Bag tærten færdig i ovnen i yderligere 20 minutter. Tag den ud og vend den straks over på et stort fad, så frugten vender opad. Pas på den varme karamel!
- Spis helst tærten lun og med vanilleis eller flødeskum til
Læs hele artiklen