Saftige stegte sild

Kategori: Frokost, Hovedret

Årstid: Alle

”Jeg syntes, at mine stegte sild var de bedste i Danmark - indtil jeg smagte jeres …,” udbrød en gæst spontant, da han smagte Restaurant Kronborgs stegte sild.

Køkkenchef Jimmi Bengtsson har opdateret sin bedstemors opskrift på stegte sild med friske krydderurter, der raffinerer den syrlige eddikesmag.

  1. Rens sildene og skær finnerne af.
  2. Smør fileterne på indersiden med Dijonsennep og drys dem med dild og persille.
  3. Vend fileterne i blandingen af rugmel og rasp og steg dem i smør i to-tre minutter på hver side ved middelhøj varme.
  4. Bland ingredienserne til lagen en i en gryde og lad dem koge op. Tag gryden fra ilden og lad lagen køle af.
  5. Læg sildene lagvist med gulerødder og løg i et fad. Hæld den afkølede lage over de lune fileter og lad dem køle af. Lad fileterne trække i lagen i to-tre døgn.
  6. Servér de stegte sild som frokostret på groft rugbrød. Sildene kan lunes let i ovnen før servering, men de smager ligeså godt kolde. Pynt gerne sildene med lune pandestegte løg og lad dem svømme i en køleskabskold snaps.

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 45 minutter

Samlet tid: 45 minutter plus minimum to døgn til at trække

Antal: Cirka 10 sild

Sværhedsgrad: Nem

1 kg ferske sild (dobbeltfileter)

Lage:
6 dl vand
¾ dl Perstorp eddike (24 %)
250 g brun farin
½ spsk. salt
2-3 laurbærblade
5 nelliker
5 hele sorte peberkorn

Krydderier:
½ dl Dijonsennep
1 bundt dild
1 bundt persille
¼ kg hakkede gulerødder
½ kg hakkede løg

Panering:
Halvt rugmel, halvt rasp

Pynt:
Pandestegte løg

Opskriften er udarbejdet af Jimmi Bengtsson fra Restaurant Kronborg

 

 

Foto: Mira Arkin, Spiseliv

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.