Kødsauce
  1. Ordn og riv grøntsagerne
  2. Varm olie op i en stor gryde
  3. Når olien har en god temperatur - men den må ikke ryge - puttes kødet i gryden og fordeles, så det dækker bunden
  4. Lad det stå ved middel/høj varme. Det er vigtigt, at kødet bliver stegt og ikke står og ”koger”. Hvis det gør det, skrues der op for temperaturen, indtil du kan høre, at det igen steger
  5. Lad være med at røre for meget rundt i kødet undervejs
  6. Når kødet har taget farve og har fået ”stegeskorpe”, tages det op af gryden
  7. Kom grøntsagerne i gryden og sauter dem let, til de bliver blanke, ikke brune
  8. Tilsæt kødet igen
  9. Tilsæt tomater, tomatpure, en lille håndfuld salt, et godt skvæt vineddike og vand til kød og grøntsager er dækket
  10. Læg låg på og lad det simre i mindst en halv time
  11. Smag til med salt og vineddike
 
Bechamelsauce
  1. Smelt smørret i en gryde – det må ikke blive brunt
  2. Tilsæt mel og rør det godt ud med et piskeris
  3. Hæld det meste af mælken i gryden og rør rundt, til det koger
  4. Hvis saucen er for tyk, tilsættes ekstra mælk til det har en passende konsistens. Hvis den er for tynd, koges der videre, til konsistensen er god
  5. Tilsæt salt og eventuelt revet muskatnød
Læg lasagneplader i bunden af et ildfast fad og læg kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader skiftevis i lag, til der ikke er mere sauce. Afslut med bechamelsauce.
 
Bag lasagnen i oven i ca. 45 minutter. Stik i den med en kniv for at mærke, om lasagnepladerne er møre.
 
Server lasagnen med grøn salat og brød.