Hønsesalat med æble, svampe og bacon

Kategori: Frokost

Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Hvis man har et stykke kylling eller andet fjerkræ tilovers, er det oplagt at lave det til hønsesalat, men man kan også lave sin egen helt fra bunden. Lad dig fx inspirere af denne opskrift fra B&W Gastropub.

Kylling

  1. Kyllingen koges hel med gulerod, løg, selleri, laurbæblade, timian og peberkorn til den er mør.
  2. Lad den afkøle i lagen
  3. Tag kyllingen op og pluk den i moderate stykker

Dressing

  1. Skalotteløg hakkes fint
  2. Æblet skæres i små tern
  3. Creme fraiche, mayonaise, dijonsennep, citronskal/saft røres sammen og løg og æble røres i
  4. Smag til med salt og peber

Svampe

  1. Svampene ordnes og skæres/plukkes i moderate stykker og brunes  af på en pande
  2. i olivenolie.
  3. Pluk timian og tilsæt den i sidste øjeblik til panden med salt, peber og citronsaft
  4. Tag panden af varmen og tilsæt lidt mere olivenolie - det er vigtigt, at det er en god olie
  5. Køl af


Anretning

  1. Lige inden servering skæres og smøres et stykke hjemmebagt rugbrød med smør
  2. Anret hønsesalaten, derpå de syltede svampe og til sidst et godt tykt stykke grillet bacon.
  3. Pyntes af med masser af friske krydderurter.

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 1/2 time

Samlet tid: 2 timer

Antal: 1 skål

Sværhedsgrad: Middel

Kylling
1 kylling
1 gulerod
1 løg
1/4 selleri
Et par laurbærblade
Timian
Lidt hele hvide peberkorn

Dressing
1/2 dl creme fraiche 38%
Lidt mayonaise (hjemmelavet)
Lidt dijonsennep
Citronskal og saft af 1/2 citron
1/2 skalotteløg
1 modent æble
Salt og peber

Svampe
Et par gode håndfulde svampe (fx bøgehatte, østershatte eller portobello)
Lidt olivenolie
Lidt timian
Salt og peber
Lidt citronsaft

Bacon og friske krydderurter til servering

Opskriften er udarbejdet af Margrethe Kofoed Olsen fra B&W Gastropub

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.