Groft surdejsbrød

Kategori: Brød

Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Brødet her kan varieres i det uendelige med forskellige typer af mel, der kan tilsættes nødder, kerner og andre ting. Det er vigtigt ikke at være bange for at eksperimentere lidt, når man bager brød.

En røremaskine er et virkelig nyttigt værktøj, når man skal røre brøddej sammen.

1. Rør vand og salt sammen. Tilsæt 300 g mel og til sidst surdejen

2. Tilsæt yderligere 2-300 g mel og rør dejen rigtig godt igennem på mellem hastighed

3. Tilsæt det sidste mel og rør til dejen har samlet sig og ikke er alt for klæbrig

4. Lad dejen blive i skålen og dæk den til. Lad den hæve op til dobbelt størrelse - det tager nok 2-3 timer

5. Del dejen i to og kom den over i to hævekurve (eller form den til et brød og sæt den til hævning på en plade). Lad den nu igen hæve op til dobbelt størrelse

6. Tænd en ovn på 250 grader. Sæt en bageplade ind i ovnen og vend brødene direkte ud på den varme plade. Lad dem bage i cirka 25-30 minutter til de lyder hule, når du banker på dem. Bliver brødene for mørke undervejs, kan der skrues ned for varmen og brødene bages færdige ved 200 grader

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 20 minutter

Samlet tid: 4-7 timer

Antal: 2 brød

Sværhedsgrad: Middel

500 g lunkent vand

ca. 400 g rugmel

ca. 500 g hvedemel

500 g surdej på rugmel

40 g salt

Opskriften er udarbejdet af Mette Helbæk fra Stedsans - Selskabslokaler på Frederiksberg

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.