Chokoladekage i fire lag med saltet karamel

Kategori: Dessert, Sødt

Årstid: Forår, Vinter

Denne kage er ikke nem at lave, sviner, roder og kræver overblik. Men til gengæld er den en vaskeægte himmerigsmundfuld, man bør unde sig selv.

Opskriften er udarbejdet af Christian Vestergård Idemo.

 

 

Chokoladebund

1. Smør og chokolade smeltes over vandbad, mens æg og sukker piskes luftigt. De to masser røres sammen og melet vendes i

2. Bages ved 180 i ca 12 – 15 min. Stilles til side, men ikke på køl

 

Let saltet karamel

1. Farin, smør og honning koges til 125 grader

2. Karamellen ud over bunden og stilles til side men ikke på køl

 

Chokolade creme

1. Sukker og æg piskes til snaps. Fløden piskes let cremet

2. Smelt chokoladen. Kog mælken op, tag den af varmen og smelt gelatinen heri. Hæld den lune mælk over den smeltede chokoladen

3. Rør æggesnaps og chokoladeblanding sammen og vend til sidst flødeskummet i

4. Hæld straks blandingen ovenpå karamellen i formen og sæt nu kagen på køl i et par timer

 

Kakaoovertræk

1. Læg gelatinen i blød og kog alle øvrige ingredienser op. Tag gryden af varmen og rør gelatinen ud i cacaoblandingen

2. Fordel kakaoovertrækket øverst på kagen og sæt den tilbage på køl

 

Server eventuelt kagen med en kugle hjemmelavet vanilleis

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 2 timer

Samlet tid: 4 timer

Antal: 10-12 personer

Sværhedsgrad: Svær

Chokoladebund

250 g chokolade

250 g smør

250 g sukker

250 g past hele æg

75 g mel

 

Let saltet karamel

120 g farin

125 g smør

10 g honning

 

Chokolade creme

60 g sødmælk

4 g gelatine

180 g piskefløde

100 g æggeblomme

45 g sukker

160 g chokolade

 

Kakaoovertræk

55 g vand

75 g sukker

36 g kakaopulver

40 g fløde

2 blade gelatine

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.