26.-30. juni samler Riverboat Jazzfestival 50.000 jazzfans fra hele verden i Silkeborg. Hele byen bobler af liv, og i de 5 dage, festivalen varer, spiller mere end 70 orkestre og solister rundt omkring i byen.

Epicentret er tre store telte centralt i Silkeborg, som hver har plads til 1000-1500 mennesker, og derudover har mange spisesteder og barer i midtbyen jazz på programmet, ligesom søer, åer, gader og baggårde genlyder af smittende jazz.

Der er jazzarrangementer både for store, små og dem midt imellem, og det meste er gratis.
Se hele programmet for Riverboat Jazzfestival her.


Hvor skal man spise i Silkeborg?

Da de fleste koncerter er gratis, burde der være luft i budgettet til at lægge et par gode madoplevelser ind i programmet.


Brasserie Underhuset
Underhuset var et af de første steder i Silkeborg, som tog jazzen til sig og inviterede på jazzaftener, og selvfølgelig er der også jazz på Underhuset under Riverboat festivalen.

Her, lige ved Torvet, hvor mange af festivalens koncerter finder sted, kan man spise lækkert dansk smørrebrød og dansk/fransk brasseriemad inde eller ude med  byens pulserende liv som kulisse. Torsdag, fredag og lørdag aften spiller jazzbandet Advokaterne op til dans på Underhuset fra kl. 23-02.

Se Brasserie Underhusets profil på Spiseliv


Traktørstedet Ludvigslyst
Lidt væk fra begivenhedernes centrum kan man få ro i hovedet og glæde maven med dejlig mad på Traktørstedet Ludvigslyst. Traktørstedet ligger idyllisk lige ned til Julsø, og her serveres dejlig dansk frokost og en aftenmenu baseret på årstidens lokale råvarer med økologi og bæredygtighed i fokus.

Under Riverboat Jazzfestival er der søndag den 30. juni jazz med Signe Juhl og Nicolas Koch Kvartet med 2-retters menu fra kl. 18. Se mere info på Facebook.

Se Traktørstedet Ludvigslysts profil på Spiseliv


Restaurant Piaf
Piaf er nok Silkeborgs kendteste gourmetrestaurant, som i årevis har leveret et højt niveau. Restauranten er indrettet med god plads mellem bordene, og Piaf er det rigtige valg til en særlig middag med hvide duge og maden i centrum.

Restaurantens madstil har sine rødder i det sydfranske, hvor køkkenchef og indehaver Marc Noël er vokset op, men med respekt for de danske sæsoner.

Se restaurant Piafs hjemmeside


Café Evald
Café Evald ligger i Papirfabrikken lige ned til Gudenåen, så placeringen fås ikke meget bedre. Caféen er kendt af alle i Silkeborg, og der kommer nok smæk på under Riverboat festivalen. Her serveres cafémad og brunch i løbet af dagen, og om aftenen er stilen klassisk fransk brasserie. Filosofien er at støtte de lokale producenter, og alt er hjemmelavet. Ja, Café Evald har sågar sin egen øl, Remstrup Blonde.

Der er forskellige musikarrangementer i Papirfabrikken og på Café Evald under Riverboat Festivalen – kig forbi eller følg med på Facebook.

Se Café Evalds profil på Spiseliv


Natalie
Flere af jazzkoncerterne under Riverboat festivalen finder sted i Papirfabrikken, og her finder man også den mexicansk/italienske restaurant Natalie. Lige udenfor restauranten løber Remstrup Å fredsommeligt forbi, og hvis vejret er til det, kan man sidde ude lige ved åen.

Man skal ikke forvente storslået gourmet på Natalie, men priserne er gode og udsigten skøn. Desuden er restauranten meget børnevenlig med et stort menukort til det små.

Se Natalies profil på Spiseliv