Picture

Fred og ro i Frederiksgade hos Tapas & Paella

Hos danskerne er de to mest populære gastro-indslag fra det spanske køkken uden tvivl tapas og paella, så hvorfor ikke lave en restaurant der netop koncentrerer sig om at lave disse til perfektion? Man kan dog også få mange andre lækkerier på Tapas og Paella i centrum af Aarhus, så som mættende frokostretter og rustikke middagstallerkner med masser af grøntsager og saftigt kød – vi nævner i flæng laks med citron og gedeost, svinefilet med portvinssauce og linsesuppe med chorizo. Tapas og Paella ligger midt på go’e gamle Frederiksgade, der i århundreder har været en vigtig handelsåre i Aarhus. Herfra kan man spadsere til både Aros, Ridehuset og Godsbanen, og nyde freden i forhold til resten af Midtbyen, da Frederiksgade i de senere år blevet lidt mere afdæmpet. Det gør det også til et oplagt sted at nyde sin made udenfor, og Tapas & Paella stiller da også borde og stole op ude i solen, når sommeren melder sig, og gæsterne længes efter at spise og nyde et godt glas vin henad de lange aftener.
 

Picture

Restaurant ET og de nyrenoverede omgivelser

Med en central placering ved åen i Aarhus er det oplagt at placere et par borde udenfor sin restaurant, og dermed skabe ekstra pladser og sydlandsk atmosfære for sine gæster. Og det er atter blevet muligt for Restaurant ET, der udover at fejre sin 8 års fødselsdag i år også kan glæde sig til en sommer uden byggerod omkring restauranten. Åen er nemlig blevet lukket op lige udenfor restauranten, men det har også betydet at man har skullet kæmpe lidt for overhovedet at komme ind på spisestedet. Nu er kvalerne imidlertid ovre, og chefkok Morten Sandvej og hans team glæder sig til at tage godt imod gæsterne, også udenfor. Restaurant ET hører til i den absolutte topklasse når det kommer til det klassiske franske køkken med fokus på gedigne retter fulde af både elegance og smag.
 

Picture

Frøken Koch og havnens muligheder

I den hyggelige ende af Aarhus Havn finder vi lidt af en institution, nemlig Frøken Koch drevet af de legendariske Koch-brødre, som I flere år har huseret i storbyen og i dén grad har været med til at løfte niveauet i Aarhus. Koch’s gourmettempel er selve Restaurant Koch, mens Frøken Koch tager sig af de mere rustikke og levende retter, der alle kan serveres ude på stedets imponerende terrasse, hvis vejret er til det. Konceptet drejer sig om de klassiske frokostretter, som nu også kan nydes til aften, krydret med nye, inspirerende retter, der passer til de flestes pengepung. Med en pris på 115-125kr per ret er vi i den økonomiske ende, og der vil også være mulighed for at gå ombord i 5 retter for en plovmand. Og det er godt nyt i en storby, der virkelig har fået smag for at spise ude, men hvor der også bor mange studerende, som måske ikke har råd til at spendere det store på middage. Nu er muligheden der i hvert fald med Frøken Koch og en udendørs beliggenhed, der siger spar 2.

 

Picture

Margueritten og den hemmelige gårdhave

Det italienske og franske køkken har i lang tid haft godt fat i aarhusianerne, og det har restaurant Marguerita med sine over 20 år i byen forstået at tilfredsstille med en fusion af begge dele. I dag er køkkenet dog primært italiensk og drives af indehaver Fane Dudduainu, hvis spisested har fået kælenavnet Margeritten, og ligger i en af det aarhusianske latinerkvarters mindre stræder mellem Guldsmedegade og Badstuegade. Den lidt hemmelige location gør, at stederne her udgør små, stemningsfulde oaser i sig selv, og Ristorante Marguerita kan derfor også afsløre en hyggelig, gammel gårdhave for sine gæster. Her kan man nyde panini, italiensk brunch, en god burger eller gode, italienske klassikere til aftensmad, når vejret tillader det. Gårdhaven åbnes kl 13, og så er det bare med at finde en solrig plet mellem de gamle husmure og slyngplanter.
 

Picture

Fortovshygge hos Passione & Enoteca

Man skulle tro at Milano lå i Aarhus, når man går ind på Passione & Enoteca, for her møder man det autentiske, milanesiske køkken takket være Marcello Passaglia, som laver guddommelig lækker mad fra sin fødeby. Alt er lavet helt fra bunden fra de fyldte tortelloni til pastasaucen og pestoen, og Marcello er så vild med det rustikke, italienske køkken, at han endda har lavet en bog om det. I 2016 slog Marcello muren ned til lejemålet ved siden af og startede sin vinbar, et såkaldt Enoteca, hvor man kan nyde et rigtig godt glas vin med italienske lækkerier til, og siden er også den gode pizza kommet til. Begge steder er slået sammen og udgør en hyggelig italiensk oase, og både dag og aften står rækker af stole og borde langs fortovet udenfor, så man på bedste italienske manér kan følge med i bylivet udenfor, se hinanden an og ikke mindst blive set selv 

Picture

Foran Forlæns & Baglæns

Jægergårdsgade har i løbet af de sidste 10 år udviklet sig til at være en spændende gastro-gade med sjove og lidt skæve spisesteder, som passer perfekt ind hos det afslappede og cool klientel i området. Her er Forlæns & Baglæns absolut ikke til at komme udenfor, og atmosfæren omkring det lille sted er så hyggelig, at folk også klumper sig sammen udenfor, selvom solen ikke skinner. Herude har man det perfekte udsyn til resten af gaden, men vil man trække indenfor sker der ikke mindre af den grund: stærke farver på væggene og skævt retrodesign gør, at blikket aldrig har fri, mens ganen kan nyde lækre og uformelle caféretter lavet fra bunden, delemad og tapas og økologiske drikke.