Spiseliv kigger forbi en uge før den officielle lancering af Studio og de to andre restauranter, der kommer til at åbne i det gamle Custom House, som 3. oktober bliver til jazzklubben og restauranthuset The Standard. Det er svært at tro, at her om kort tid åbner et sted, som internationale gastroturister vil valfarte til. Ganske vist blander hvidklædte kokke sig i virvaret af håndværkere, men her er ingen møbler, baren er beklædt med spånplade, der står malerspande og stiger overalt, selv udenfor huset hersker der kaos, for vejen foran den gamle færgeterminal er gravet op. 

 
Men det hele skal nok blive klar, forsikrer Torsten Vildgaard. Jeg tror ham, om i dag, en uge senere, står alt funklende klar til at tage imod de første ”rigtige” gæster. I den forløbne uge er der blevet afholdt prøvemiddage for at få de sidste ting omkring maden er servicen på plads, og for et par dage siden var der åbningsreception for The Standard’s nærmeste 1000 venner. Når ejerkredsen tæller folk som Niels Lan Doky og Claus Meyer, som er internationale kendisser indefor hver deres område – jazzmusikken og gastronomien – så er det klart, at åbningen af The Standard ikke bare er en parentes.
 
Der skal mere end lidt byggerod og kaos til at slå Torsten Vildgaard ud af kurs. Som tidligere højre hånd for René Redzepi og køkkenchef på Noma, hvor fejl bare ikke må ske, er han vant til et arbejde under pres, men der er alligevel mere på spil på Studio. Det er hans eget sted.
 
”Tingene skrider for mig, men med den energi, vi alle har, er jeg stensikker på, at det nok skal gå rigtig godt. Jeg har en meget rolig, afklaret tilgang og lader mig ikke stresse af det. Endnu,” griner han.
 
Han føler sig godt rustet til opgaven og glæder sig med egne ord helt vildt til at køre service igen. 
 
Ikke bange for at dufte lidt af karry
Studio befinder sig på 1.-salen af The Standard, og restauranten får plads til 48 gæster. Møblerne har forskellig højde med højborde langs panoramavinduerne, der har udsigt over Københavns havn – og Noma, som ligger på den modsatte bred. I baren er der 12 pladser, og gæsterne som sidder her, kan følge kokkenes mindste bevægelser. Det bliver en udfordring for kokkene at være så skarpt under opsyn, men det skræmmer ikke Torsten Vildgaard.
 
”Vi skal selvfølgelig lige finde ud af, hvordan man taler sammen og omgås hinanden og tænke os om en ekstra gang, før vi kaster med en gryde. Service kan jo godt være lidt hektisk af og til, men nu er jeg ikke specielt kendt for at have et vildt temperament, og menuen har jeg skolet kokkene ret godt i, så jeg tror, vi nok skal klare den.” 
 
Studio bliver Torsten Vildgaards helt eget sted. Claus Meyer er medejer, og der kommer til at være et samarbejde med de øvrige restauranter i huset, den indiske gourmetrestaurant Verandah og Almanak, som vil servere mad fra et moderne dansk bondekøkken. Men på Studio er det Torsten, der lægger stilen, og den bliver ikke nordisk, men international og bredt favnende. Gourmet, ja, men ikke så intellektuelt som på Noma, og det er ikke Torsten Vildgaards ambition at skulle sætte en dagsorden for verdensgastronomien.
 
”Det har jeg ikke nødvendigvis lyst til,” siger han og uddyber, at det for ham først og fremmest handler om at lave noget god mad, som gør gæsterne glade. Så enkelt er det.
 
Idet Torsten Vildgaard har været med til at udvikle samtlige retter på Noma, indtil han stoppede for knap et år siden, vil der naturligvis være en forbindelse, og han holder fast i det nære samarbejde med lokale leverandører. Men fransk foie gras og italienske trøfler vil også være ingredienser, der indgår i menuerne, og med en indisk restaurant som underbo vil der også være inspiration fra den del af verden. Som Torsten Vildgaard siger:
 
”Vi er ikke bange for at komme til at dufte lidt af karry.”
 
The Standard åbner torsdag den 3. oktober kl. 12. Studio har åbent tirsdag til lørdag fra kl. 17.30. Menuen består af 12 a la carte retter, og der kan vælges en 5- eller 7-retters menu til 695-895 kr. Se menuerne her.