Kokken Martin Becker Rasmussen, også kendt som TV-kokken Martin Guf på TV2's morgen-tv og tidligere køkkenchef på Nose2Tail, Madklubben m.m., åbnede først på sommeren sit eget spisested sammen med kæresten, Line Udby. Denne gang langt væk fra københavnsk gastroræs - nemlig på fiskerihavnen i Rødvig, Stevns. Her forpagter Martin og Line både restaurant, fiskebutik med eget røgeri og en isbod fem år frem fra 2014. 
 
Navnet på restauranten er ”Lokal kærlighed”. Det siger måske sig selv, hvorfor: Kærlighed til Stevns som område, og til dét, Martin Rasmussen selv betegner som epicenteret for gode, lokale råvarer. Men sådan har det ikke altid været, fortæller han ærligt. ”Jeg er født og opvokset i St. Heddinge lige i nærheden, men har faktisk altid hadet det, da jeg var ung. Med årene er et nyt blik på stedet pludselig vokset frem. Nu ser jeg det med voksne øjne, og er fuldstændig forelsket. Her står jeg og ser ud på Møns Klint, mens folk bader på stranden og to mariehøns hygger på mit ben. Magisk og smukt. Det er noget helt andet end at stå og glo ind i en hvid væg i Kødbyen.”
 
Det lille spisested har allerede bespist turister og lokale på Rødvig havn i ca. halvanden måned - og er blevet godt modtaget. Her er det de lokale råvarer, der dikterer menuen. Det kan fx være alt fra onsdagsgris på grillen til frokost med smørrebrød, tartar, skaldyrsfad eller ”sol over Rødvig”. 
 
”Menuen i restauranten skifter som bonden høster”, siger kokken kort og klart. Han understreger, at én af hovedårsagerne til at rykke på landet netop er at komme ud, hvor de bedste råvarer faktisk findes og etablere en tæt kontakt med leverandørerne. Eksempelvis modtager restauranten sine grøntsager fra den lokale Klippingegård, som måske ikke er et stort brand i København. Til gengæld ligger Klippingegård tæt på restauranten, hvor landmanden selv kan komme ned og opleve sine egne gulerødder komme så smukt til deres ret, ”at der næsten må knibes en glædeståre”, forklarer Martin Rasmussen. En nærhed og fælles faglig stolthed om råvarernes reneste potentialer, som kokken sætter utroligt stor pris på. 
 
Hvis du selv vil nå at opleve en bid lokal kærlighed, har restauranten sommeråbent indtil 1. oktober og er klar til næste sæson fra 19. april 2015.