1. Varm hønsefonden op til kogepunktet

2. Smelt marven i olie. Hak skalotteløget fint og tilsæt det. Sautér i 3 minutter

3. Tilsæt risene og rør godt rundt. Bliv ved så længe risene ikke brænder på

4. Tilsæt safran-tråde og det meste af den varme hønsefond. Rør i risottoen ind imellem og sørg for, den ikke løber tør for væske. I så fald tilsættes lidt mere hønsefond

5. Når risene er næsten færdigkogt efter ca. 15 minutter (afhængig af hvilken type ris, man bruger), tages gryden af ilden og stilles til hvile i 3 minutter

6. Hvis risottoen er for tyk efter hviletiden (den skal være ret flydende, da den bliver tykkere, når parmesanen røres i), tilsættes lidt mere af den varme fond. Gryden må ikke sættes tilbage på varmen!

7. Tilsæt parmesan og smør og rør kraftigt i gryden i 2 minutter til den har den rette, flydende konsistens. Smag til med salt og peber

8. Servér i en flad tallerken for at undgå, at risene i midten bliver udkogte