På Brian Madsens CV står bl.a. michelinstjerner og nogle af vore hjemlige toprestauranter, og på hans egen restaurant, Under Lindetræet i Odense, er han garant for et klassisk køkken med fransk og italiensk inspiration men altid med de gode, fynske råvarer i centrum. Det er gourmet på højeste plan, men fra slutningen af maj har han sat noget så umiddelbart u-gourmetagtigt som brunch på menuen hver lørdag og søndag.

Hvis man imidlertid er til laks, der sejler i røræg lavet på pasteuriserede industriæg serveret med Kohbergs boller og Kærgården i brik, så er det ikke lige her, man skal indtage sin morgenmad. Ligesom på resten af menuen er der nemlig tænkt over hver en detalje på brunchen, som Under Lindetræet kalder for “Smagen af Fyn.”

Men hvordan rimer brunch på gourmet?

"Så mange som muligt skal spise god mad"
“Vi har tænkt rigtig meget over, hvordan vi som gourmetrestaurant kan servere en brunch, som vi kan stå inde for. Kan vi lave noget, der holder, uden at gå på kompromis med vores principper? Det synes jeg godt, vi kan, og selvom det er noget helt andet, vi serverer, er kvaliteten på brunchen præcis ligeså høj som på resten af menuen og for den sags skyld den mad, vi laver til selskaber,” fortæller Brian Madsen.

Men havde det ikke været nemmere bare at lade være med at servere brunch? Brian Madsen forklarer:

“Vi går op i, at så mange som muligt skal spise god mad. Ikke fordi vi skal være dommere over, hvad der er rigtigt og forkert, men meget af det, folk spiser, er måske ikke altid lige sundt og produceret på en måde, der er hensigtsmæssig for dyr og miljø. Der findes så mange rigtig gode fynske produkter, og vi vil gerne give flere lejlighed til at smage, at der er forskel. Brunchen ligger jo prismæssigt i et helt andet leje end vores aftenmenu, så den er tilgængelig for flere.”

I kalder brunchen for “Smagen af Fyn”. Hvad smager Fyn af?

“Vi har mange små producenter på Fyn, som det er værd at fremhæve, og lige i denne periode er det især vores asparges, vi er meget stolte af, og som vi gerne vil benytte enhver lejlighed til at hylde. De er i meget høj kurs frem til Skt. Hans, og vi bruger dem i så vid udstrækning, som vi overhovedet kan komme afsted med det.”

På brunchen optræder de fynske aspages fra Torup Bakkegård i en suppe med purløg og brødcroutoner, og derudover kan man sætte tænderne i andre fynske lækkerier som fynsk spegepølse, rygeost, Svendboost, pocheret æg fra Skovlyst, svinekæbe fra Grambogård og rabarber fra Torup Bakkegård. Brian fremhæver også Stenbergskinken, som ifølge ham snildt kan tage kampen op med tørrede skinker fra Spanien og Italien.

Under Lindetræet serverer sin gourmetbrunch “Smagen af Fyn alle lørdage og søndage sommeren over - første gang den 26. maj. Prisen er 195 kr. for et glas friskpresset æblejuice og 9 retter, som serveres over 4 gange. Se menuen her.

Der serveres desuden frokost som normalt.