Hvis du har spist på Noma, Geranium eller en anden nordisk toprestaurant, har du 100% sikkert fået serveret tysk riesling til din mad, for de komplekse, mineralske vine passer fremragende til den nordiske madstil. Men riesling er ikke forbeholdt eliten, og i forbindelse med Riesling Week, som finder sted i København fra den 6.-12. maj, kan man smage riesling i alle dens facetter – fra ungt til gammelt, let til komplekst og i alle prislejer. Du kan endda få gratis vin-smagsprøver og lære mere om de skønne vine på en social og hyggelig måde, når en række restauranter, vinbarer og vinhandlere inviterer til vin-skattejagt.

Alt det kræver, er en smartphone eller GPS, lidt teknisk snilde, et par gode sko og en sund tørst, så er du parat til skattejagten. Desuden skal du lære det lange ord Geocaching, for skattene er gemt på GPS koordinater, som fører dig frem til ”cachen”, nemlig Rielsing Lover hjertet (se billedet nederst i artiklen), som befinder sig et sted i lokalet. Det kan f.eks. være på overarmen af vinhandleren, brystet af bartenderen, hængt op på væggen eller klistret på disken.
 
Nu er du klar til din skat!
Når du har fundet hjertet, tager du et foto af det og viser det til bartenderen eller vinhandleren, som udleverer din skat: En Riesling lover engangstatovering og langt de fleste steder også en gratis smagsprøve på en fantastisk tysk Riesling.

Inden skattejagten går videre, kan du benytte dig af muligheden for at købe hele glas, smagemenuer eller hele flasker med rarietetsrieslinger. Hos vinhandlerne kan du finde særtilbud på de smagte vine – eller du kan lige skyde et par ekstra billeder af Riesling lover hjertet, for de kan være meget værd.

Vind en vinrejse til Tyskland

Du har nemlig mulighed for at deltage i konkurrencen om en wellness-vinrejse for to til Tyskland, 6 flasker vin, t-shirts og andre gode Riesling-præmier.  For at vinde skal du poste dit bedste, flotteste, sjoveste foto af en Riesling Lover-tatovering på dig selv eller en anden (ledsageren, bartenderen, vinhandleren, en ved nabobordet, en tilfældig kendis) på Riesling Lovers’ Facebookside, så er du med i konkurrencen.

Det er Tysk Vinkontor, der står bag Riesling Week, som finder sted i København den 6.-12. maj 2013. Man kan deltage i skattejagten hvornår som helst, men vær opmærksom på de deltagende steders åbningstider.