“Jeg kan slet ikke vente med at åbne op udenfor, sidste år var det helt vildt, men nu har vi heldigvis fået det hele lagt i bedre rammer og vil være klar til at det vælter ind. Og så prøver vi på at få lidt god livemusik til selve åbningsdagen for det udendørs lounge areal, som bliver på fredag den 1 maj.”

John Leslye smiler og glæder sig tydeligvis - stolt over sine ialt 3 spisesteder, og stolt over den succes, som fulgte i kølvandet af sidste års brag af en åbning, hvor han i den grad indtog hjertet af Nørrebro - nærmere bestemt hyggelige Vedbækgade mellem Nørrebroparken og Nørrebrogade. Et brag, der dog også var noget af en lærestreg om, hvordan man virkelig driver et populært ‘al fresco’ serveringssted.

I 2013 overtog John nemlig et spisested på lokaliteten, som han omdøbte til Lækkerier, og begyndte straks at dekorere stedet, der før var en hyggelig men lidt mørk italiensk vinbar - han lagde straks farvede duge på bordene og malede væggene hvide, så Lækkerier tilsidst fremstod ny og indbydende. Og det er korrekt: du har hørt navnet før; Lækkerier har nemlig en storebror, som ligger i Borgergade, og hvor John i flere år har serveret kager og rugbrødsandwiches, alt sammen baseret på hans mange år som professionel kok her i Danmark, blandt andet på fiskerestauranten Acquamarina blot et par stenkast derfra på hjørnet mellem Borgergade og Dronningens Tværgade.

John taler videre: “Jeg købte stedet i Vedbækgade og gjorde mig klar til sommersæsonen 2014 - og som vi alle husker, så blev vejret bare rigtig godt, og det skulle vi jo udnytte, så jeg satte lidt borde og stole udenfor. Folk var vilde med det, og kom og hang ud. Og så skete der det, at Politikens anmelder kom forbi og gav stedet 5 stjerner i avisen, og så gik det aldeles amok - også fordi folk i forvejen kendte os og var vilde med madens høje standard, der på begge Lækkerier er baseret på en god portion øko-råvarer, dog uden at vi skilter med et officielt øko-spisemærke. Vi rendte rundt mellem hinanden og havde slet ikke forventet den kæmpe succes, for alle typer kom simpelthen her: unge, ældre, rige, fattige. Jeg måtte hyre en masse tjenere, så gæsterne kunne få sig en ordentlig service, fra morgen til aften. Og så var kombinationen med, at vi også åbnede vores lille thai take away sted Green Buddha næste lige ved siden af, lige i øjet. På den måde kunne folk her på Lækkerier smutte hen og købe sig lidt varm aftensmad, og så hygge videre udenfor. Noget, der ikke just mindskede arbejdsmængden”, ler John.

For at udnytte økonomien og hypet omkring et populært spisested på bedst mulig vis, har John Leslye ligesom sidste år satset på det flotte udendørsareal, som Lækkerier og Green Buddha tilsammen råder over. Det tæller ca 100kvm, der skaber en patio mellem de 2 steder, med masser af borde og bænke udenfor. Og ligesom sidste år vil John bygge en udendørs bambus bar, hvor en cubansk fyr laver pisco sour, cubra libra og mohitos til gæsterne - slet ikke fancy cocktails, men meget rustikke drinks fra Sydamerika, hvor John selv kommer fra. Live musik bliver også en vigtig del af dette års sæson - især jazz og blues, som han satser på skal lyde allerede på den officielle åbningsdag for den udendørs lounge.


En anden, vigtig ting vil dog blive ændret en smule - nemlig priserne, der i år vil blive hævet lidt, for at følge med udgifterne til de gode råvarer og drikkevarer. Priserne er dog stadigvæk ganske rimelige, og da det meste er vegetarisk på Green Buddha, lægges der ganske enkelt blot lidt mere oveni prisen, hvis man ønsker kød i retterne. John vil også købe nogle af sine cocktails på flaske, for at aflaste sin stab i de travle sommernætter. Og så er åbningstiderne også værd at feste for: på hverdage vil John og hans dedikerede team kunne hygge om deres gæster fra 10-21, og i weekenden fra kl 10-22 (køkkenet lukker kl 21).