Picture

Viking Gourmet Burger i Roskilde

For ikke så lang til siden ville man have trukket på smilebåndet, hvis nogle havde sat ordet ’burger’ sammen med ’gourmet’, men i dag er det blevet mere og mere normalt at der forkæles ekstra om den populære, amerikanske spise, så både grønstager, hamburger og bolle bliver små lækkerbidskener i sig selv. Det er for eksempel tilfældet hos Viking Gourmet Burger, hvor hamburgerne er saftige, bollerne hjemmelavede og fyldet fuld af kreativitet. Allermest sprudlende er dog udvalget, som spiller på alle Danmarks verdenshjørner, så man både kan få en burger med navnet Lolland, Anholt, Samsø, Fynboe, Jyden, Københavneren og selvfølgelig Roskilde. Alle skiller de sig ud, og der er noget for enhver: vi kan for eksempel anbefale Bornholmeren, der indeholder et saftigt unghanebryst, mens Skagen er vegetarisk. Tilbehøret spænder bredt og består bl.a. Af hjemmelavet agurkesalat, stegte svampe, peberfrugter, løgringe, kartoffelbåde eller tortilla chips.
 

Picture

The Bronx Burger i Roskilde

Fra det danske og meget lokale til det ultra-amerikanske: på The Bronx Burger i hjertet af samme Roskilde kan det næsten ikke bliver amerikansk nok: hele menukortet er inspireret af den amerikanske burgerbarkultur, hvor man kan vælge imellem hele 12 slags burgere, 5 slags tilbehør og 5 slags dyppelser, og selv bygge sin burger op. Og der kommer især volumen på, når man vælger en Meat Feast XL-menu med 400 gram kød for en flad tyvekrone ekstra. Alt er dog af høj kvalitet, og man kan også vælge en lettere burger med kylling, eller ristet rugbrød med guacamole på. Det hele kan skylles ned med kæledægger fra det amerikanske køkken a la milk shakes og endda rootbeer, som rigtig hardcore amerikanerfans ikke kan komme udenom. De søde sager består af apple pies og sprøde brownies. Også interiøret er gennemført i amerikansks til, og det hele fremstår som et miks mellem en amerikansk træhytte, en diner og et steakhouse. 

Picture

Burger Baren i Mørkøv

Der er ingen grund til at tro, at der ikke serveres lækre burgere i Danmarks mindre byer, og et godt eksempel på det er den overmåde hyggelige burgerbar Burger Baren i Mørkøv, lige ved stationen. De fleste, der ikke har noget at gøre i byen, kender vel bedst stedet som et stop, man suser forbi i toget på vej til enten Kalundborg, Holbæk eller København, men der er god grund til at besøge dette sted, der ligger lige ved skinnerne. Faktisk føler man sig hensat til en storby, når man kommer indenfor, for der er kælet for interiøret og belysningen, så man virkelig har lyst til at blive hængende. Her kan du vælge imellem mange forskellige burgere, og bestillingerne krydser du ganske enkelt ud på menukortet, hvor du kan vælge imellem burgere med ost, bacon, grøntsager og det klassiske tilbehør. Og der er spændende toppings at gøre burgeren unik med, som spejlæg, aubergine eller endda en ekstra bøf, hvis sulten er stor – og her er standardstørrelsen på hamburgerne 200gram, så det er en god begyndelse. Drikkevarerne er friske og består af specialøl, stedets hjemmelavede iste eller et godt glas vin.

 

Picture

About A Burger i Køge

Køge er ved at udvikle sig til en rigtig spændende maddestination på Sjælland. En by, man i lang tid ikke har forventet sig det store af, men som nu virkelig er begyndt at investere i oplevelsesøkonomi og ressourcestærke tilflyttere. Byen vokser med nye skoler og arbejdspladser, og så kommer den fremtidige hurtigrute til virkelig at gøre en forskel. Derfor har der boblet restauranter op i de seneste par år, og der er noget for en hver smag, også indenfor burgere, hvor burgerbaren About A Burger er et stærkt kort. Stedet ligger i centrum i den gamle handelsby, nærmere bestemt på selve Torvebyen, med et solrigt spot udenfor under store baldakiner. Både ude og inde kan man nyde burgere med inspiration fra hele verden – både den klassiske med masser af kød og bacon, eller ’go Greek’, med en bøf af hakket lam og fyld af tzatziki, feta og oliven. Der er også den meget hotte version med tabasco, peber og chili. Man vælger selv! Det giver lyst til en kold øl som fås specialbrygget her, og About A Burger er i sig selv et underholdende og naturskønt bud, hvis man vil prøve at spise ude i Køge – den nærliggende å og det gamle centrum er hyggeligt at opleve enten inden eller efter maden-.
 

Picture

Ristorante Cinema i Lyngby

Indrømmet: dette sted ligger kun lidt udenfor København, og der er andet på menuen end burgere. Men på Ristorante Cinema råder der alligevel en umiskendelig stemning af noget nostalgisk og amerikansk, med den dæmpede belysning, de røde sofaer og barens bløde former. Selve restauranten ligger inde i Lyngby Kulturhus, lige overfor biografen og med middelhavskøkkenet som gennemgående tema, som serveres på buffet. Der er dog også saftige burgere på menuen - en god håndfuld, der spænder fra den klassiske over bacon and cheese til det græske valg - sammen med alskens andet, mørt kød, og pizzaer i stort udvalg.
 

Picture

Café Fik Ret

Udefra gør stedet her på hovedgaden i Søborg ikke det store væsen af sig, men indenfor mærker man straks gæstfriheden og tilstedeværelsen af Fik Rets karismatiske ejer, der siden 1994 har gjort sit bedste for at skabe en imødekommende oase for Søborgs borgere. Her kommer flere stamgæster, og henover årene har dette sted, der bedst kan beskrives som en krydsning af en bistro, en café og et pizzeria, udviklet et imponerende menukort, som bunder i ejerens entusiasme. For når en gæst kommer og spørger efter et ret, der ikke findes på kortet, gør man alt for at komme vedkommendes ønsker i møde. På Fik Ret laver man også saftige burgere med kartoffelbåde og alskens dyppelse til, og især den mexicanske variant er populær, samt selvfølgelig Fik Rets signatur-burger, som bærer stedets navn og blandt meget andet indeholder guacamole og en 220gr stor, saftig burger.