Anna Eiholm er uddannet diætist fra Ernæring & Sundhed. Hun har dernæst uddannet sig til personlig træner, og har i øjeblikket forløb i det centrale Aarhus, hvor hun hjælper med at tilrettelægge træningsplaner og kostplaner. Hun har også en fortid som bikinifitness-atlet, så hun ved, hvad det vil sige, at skære alt usundt fra.

”Man skal huske på, at normale mennesker ikke er det samme, som folk der skal til konkurrence, ” forklarer Anne Eiholm

Hun anbefaler at man anskuer sin mad som et budget. Det skal være i balance, og er der overskud tager man på, og er der underskud taber man sig.           

København rykker

I supermarkedet har man fra politisk hånd hjulpet forbrugerne med mærkning, så det er nemmere at vælge sundt og økologisk. Sådan er det ikke på restauranterne, og det er ikke nemt på forhånd at vælge steder, hvor man kan få gode sunde retter, mener Anne Eiholm

”Jeg var for nylig i København, og her kunne jeg mærke at tingene var under udvikling. Der er flere steder, hvor man kan få lette og sunde retter som salat, grød osv. Men jeg synes, at det halter i resten af landet. Det er så let at finde en sandwich i de fleste byer, men det er langt sværere at finde en god og velsmagende salat, som er anderledes end den, man kunne lave derhjemme, ” siger hun.

Anna Eiholm elsker at se en forandring hos hendes klienter, men hun drømmer også om at kunne åbne et spisested, hvor man kan købe et sundt morgenmåltid og eventuelt tage en sund madpakke med til resten af dagen. Ingen morgenmad og dårlig frokost, mener hun, er et stort problem for mange.

Tre tips

Anna Eiholm hjælper nogle gange hendes klienter med kostplaner. For hende handler det om at putte flere grøntsager og sunde ting ind i planen, frem for at fjerne de usunde ting. Det er ifølge hende mere holdbart og giver ikke så dårlig samvittighed.

·         Lad 50 % af tallerkenen være grøntsager. Så er det svært at få for meget usundt.

·         Drik vand til. På den måde drikker du måske ikke så meget alkohol/sodavand

·         Lad det ekstra ligge. Det kunne være overbollen i en sandwich eller de sidste kartofler.

Og til sidst understreger Anna Eiholm, at man gerne må spise ude og gerne tage et glas rødvin.

”Man skal have lov, ellers får man dårlig samvittighed. Hvis noget bliver forbudt, så vil vi mennesker bare have det endnu mere. Så er det bedre at tænke sig om, og måske lige gøre dagen lidt sundere, hvis man ved, at man skal ud og spise om aftenen, ” siger hun.