Igennem hele middelalderen mødtes kongen med sit parlament på Nyborg Slot, og denne begivenhed krævede naturligvis proviant i rigelige mængder fra Kongens Fadebur. De østfynske fødevareproducenter har dermed en snart 800 år gammel stolt tradition for at være leverandører til Danehoffet og Nyborg Slot, og nu fører alle gode kræfter i det østfynske traditionen helt op til det 21. århundrede.

 
Nyborg Slot udgør i løbet 2013 rammen om fire middelalderinspirerede middage arrangeret af Kongens Fadebur, der blandt andet tæller Ørbæk Bryggeri, Bryggeriet Refsvindinge, HindsholmGrisen og lokale producenter af de bedste fynske råvarer. De fire middage bliver tilberedt af Teglværksskovens restauratør og kok Rasmus Kirk Henriksen, som fortolker middelalderens madkultur med udgangspunkt i årstidernes friske råvarer og nutidens gastronomi.
 
Ifølge Rasmus Kirk Henriksen har Kongens Fadebur også et beskedent håb om at vende danskerne tankegang en smule - at få forbrugerne til at vælge kvalitet og bæredygtighed frem for de billigste produkter på markedet: ”Vi håber, at netværket i fremtiden vil samle alle lokale producenter og restauranter for at skabe en fælles front, der åbner danskernes øjne for Østfyn – og særligt Nyborgs – særegne historie og gastronomiske kvaliteter. Derudover har vi en lille drøm om at flytte danskernes fokus over mod kvalitet, bæredygtighed og de lokalt opdyrkede råvarer. Vi tror oprigtigt på projektet, fordi det ligger i forlængelse af tendenser i tiden, såsom det nynordiske køkken.” 
 
Billetterne til den første middag i slutningen af januar er revet væk, mens der stadig er ledige stole i Riddersalen til de kommende arrangementer i april, juni og september måned.