Ude midt i den fede vestsjællandske muld ligger Enggaarden. På Enggaarden opdrættes kvalitetsgrise, som bliver slagtet på det familieejede Hvidebæk Slagteri. Enggaardgrisen er en kødfuld og marmoreret gris, som får lov at vokse længere end andre konventionelle grise, hvorfor svinekødet bliver særdeles saftigt og mørt, og sværen bliver knasende sprød.

Grisene fra Enggaarden har fri adgang til udearealer, og grisene kan dermed følge deres normale adfærdsmønstre, og frit vælge mellem at være ude eller inde.

På Enggaarden slagtes grisen med fokus på dyrevelfærd ligesom den produceres med stort fokus på kødkvaliteten. Blandt andet er transporttiden fra Enggaarden til slagteriet maks en times kørsel. Dette betyder, at grisene ikke bliver stressede og at kødkvaliteten dermed forøges.

Endvidere slagtes Enggaarden-grisen efter gammeldags metode med langsom nedkøling på krog frem for nedkøling i frysetunnel, hvilket betyder, at kødet får en fyldigere kødsmag.

Københavner Cafeen holder fast i de gamle danske madtraditioner og derfor er det vigtigt for dem, at servere mad af råvarer som er opdrættet og slagtet i Danmark. Det handler om den generelle sundhed og bæredygtighed, og hvis vi ikke bakker om lokale leverandører, krydret med godt gammeldags slagterhåndværk, så går vi glip af den gode smag og konsistens, siger Sune Siestø Helmgaard, indehaver af Københavner Cafeen. 

Et er den gode historie om de store, charmerende og legesyge grissebasser med krølle på halen, som vi alle elsker at høre om, men kan gæsterne smage forskel? Sune fortæller, at selv gæsterne i restauranten har kommenteret den gode og saftige smag. Det skyldes helt enkelt at dyrene har haft et godt liv, fået lov at vokse sig naturligt store, den korte tur til slagteriet og godt slagterhåndværk. 

Københavner Cafeen er ambitiøs når det gælder lokalt producerede råvarer, så man kan forvente sig at det er velsmagende danske afgrøder man sætter tænderne i, når man gæster den populære restaurant i Badstuestræde.