Nordhavnens gode spisested, M/S Amerika har i mange år været kendt som et sted, hvor man fik mad af høj kvalitet til betalelige priser. I denne måned har restauranten fået ny køkkenchef, der har en fortid på gode steder som Dragsholm Slot og AOC, og som indtil for ganske nylig var souschef på en af landets fineste restauranter, Geranium. Det betyder ikke, at man skal sætte næsen op efter Michelin-mad på M/S Amerika.

Køkkenchef Adrien Norwood vil hellere beskrive den nye madstil i det gamle pakhus på Amerika Kaj som ”et smeltedigelkøkken,” og hans mission er med egne ord først og fremmest at lave god mad til betalelige priser, gøre gæsterne glade og have det sjovt imens.

Udgangspunktet for det nye M/S Amerika er – ret oplagt - det amerikanske køkken, men i en mangfoldigere udgave end de diners og steak houses, vi kender herhjemme. Adrien Norwood, der selv er amerikaner, fortæller:

”Det amerikanske køkken er ligeså sammensat som landets befolkning. Det kombinerer smage fra hele verden, og principielt er der ikke en ingrediens, man ikke kan bruge.”

Ikke mere rugbrød
Med retter som hanger steak, dirty Martini tuna og og barbeque gris med mac’n’cheese er den nordamerikanske forbindelse tydelig, men indslag som gazpacho og plum & sake sender tankerne mod andre verdensdele. Det er med overlæg, fortæller Adrien Norwood.

”Jeg vil beskrive det som et smeltedigelkøkken. Inspirationen til gazpachoen er hentet i det mexicanske køkken, der er asiatiske ingredienser på flere retter, og i fremtidige menuer kunne jeg sagtens forestille mig, at der kunne være noget sydamerikansk eller thailandsk på kortet.”

M/S Amerika har åbent både om aftenen og til frokost. Især i frokosten domineres den fine terrasse et stenkast fra molekanten af stamgæster fra de nærliggende kontorer. De har med den nye menu måttet vænne sig til - og taget godt imod - at tidligere tiders smørrebrød nu er erstattet af composed salad og BBQ pork sandwich. For der er én ingrediens, som man ikke længere finder på kortet:

”There’s no more rye bread around.” Der er ikke mere rugbrød, som Adrien Norwood siger.

M/S Amerika er åben mandag-lørdag fra kl. 11.30-24. Køkkenets åbningstid er 11.30-15 og 17-22.