1. Æg og sukker piskes luftigt med en elpisker - det tager mindst 5 minutter

2. Mel, kartoffelmel og smør tilsættes og det hele røres godt sammen

3. Mælken lunes en smule, gæren røres ud heri og det hele røres sammen med resten af ingredienserne

 

Karamel og æbler

1. Sukkeret hældes i en ildfast tærteform med høje sider, som stilles på komfuret ved mellem varme. Lad sukkeret smelte stille og roligt uden at røre rundt i det. Når det begynder at tage farve tilsættes smør og vand, og de hele koger sammen til karamel

2. Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehusene

3. Når karamellen er kogt sammen, lægges æblerne i ét lag ovenpå. Dejen hældes over og kagen bages i en 160 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Tjek med en kniv eller strikkepind, om den er færdig

Servér kagen med vanillesauce, -is eller creme fraiche