Line Storm er 27 år, og har nu været køkkenchef på HERO Kitchen, der ligger i Fox Hotel på Jarmers Plads, i 2 måneder – siden restauranten åbnede. Hun har været med til at bygge det hele op fra bunden. Fra dengang det stadig var resterne af Sushi Treat, der før lå på adressen men måtte dreje nøglen om. Og før det, hvor Fox Kitchen & Bar prøvede at holde gang i risgryderne (og omsætningen) med fusionsmad og drinks tilpasset retterne – men også denne restaurant måtte altså også give op.

En dårligt forberedt anmelder

’Give op’ er nu ikke noget, der ser ud til at være en af Lines hovedkompetencer. Og hun har stor tiltro til stedet trods den hjemsøgte adresse – og den overlappende køkkenstil. Ligesom Sushi Treat orienterer Hero sig nemlig mod det japanske køkken, dog langt fra udelukkende med sushi, men også med varme og kolde serveringer som blækspruttesalat, tun-tataki, sticks, små varme retter og fx kammusling med katafipanering. Netop denne ret, med dens tilbehør af mayo og agurkesalat, var faktisk noget der fik en anmelder, der nyligt var på besøg, til at løfte øjenbrynene og spørge, om dette var en japansk restaurant eller en dansk.

Det ærgrer Line Storm: ”Netop agurkesalaten er faktisk en opfindelse, man brugte i Japan for at konservere grøntsager – så det er altså meget japansk! Det er lidt ærgeligt, at han [anmelderen, red.] ikke har gjort sin research ordentligt, når det nu syltningen jo er så brugt i det japanske køkken”.

Fra skibums til køkkenchef

Research er dog noget, det virker til Line har brugt meget tid på, før hun blev køkkenchef på HERO – hendes første chefstilling.

Udlært på nu hedengangne The Paul i Tivoli og med en kokke- og sushi-uddannelse fra Sticks’n’Sushi i bagagen, tog hun til Frankrig for at prøve livet som ”skibums” og kok på et hotel. Hun kom hjem netop til at modtage et jobtilbud som køkkenchef – et tilbud, hun ikke kunne sige nej til. 

Sammen med Ylva Asp som restaurantchef, der blandt andet har været på Ruka i London ”hvor der er samme slags mad og drinks, bare højere musik”, som Ylva siger med et smil, leder de to handlekraftige kvinder hver deres del af restauranten, som de selv har været med til at udvikle og opbygge restauranten i tæt samarbejde med hinanden i mere end én forstand. For selvom der er et køkken i den ene ende og en bar i den anden, er det den tætte, uformelle og opløftede stemning, man prøver at indkredse. ”HERO skal være for alle”, siger Ylva. ”Vi har både hotelgæsten, der rejser alene, til det store hold af venner der er ude til masser af drinks og god mad på en fredag aften til måske en reception eller en speciel fejring”. Line tilføjer: ”ja, faktisk havde vi for nylig en hotelgæst, der spiste hernede en 3-4 gange, mens han boede på Fox! Jeg tror, han var ret glad for den dér uformelle stemning, der tillader, at man bare kan poppe forbi – også alene”.

HERO skal også være ’uformel’, når det gælder priserne. Derfor ser man også de lidt billigere ingredienser på menuen – og makrel! Line er nemlig tosset med makrel.

Til gengæld er hun mindre begejstret for crispy ebi, den panerede og friturestegte kæmpereje, der dog har fået lov at blive på kortet, da mange af gæsterne er vilde med den. Dog i en lidt lettere udgave, hvor rejen får hovedrollen i stedet for den ellers normalt tommetykke panering.  

(fortsættes nedenfor)

 ”Jeg har aldrig arbejdet i et lukket køkken. Og jeg kommer heller aldrig til det”. - Line Storm, køkkenchef, HERO

Åbent køkken - ja tak 

Noget gæsterne måske alligevel godt kan lide. I hvert fald sker det tit, at de lige kigger forbi køkkenet inden de går, og siger ”mange tak for mad”. Endnu en af de kæmpe fordele for Line ved et åbent køkken: ”Jeg har aldrig arbejdet i et lukket køkken. Og jeg kommer heller aldrig til det”.

I baren står bartendere fra cocktailbaren Fugu, hvor man også kan få de berygtede Saké-bombs, altså en halv fadøl med et shot saké i. Som man selv skal banke i fra de to spisepinde den balancerer på ovenpå glasset. 

Alt sammen noget, der er med til at give liv til den lille restaurant, der – med blandt andet Line bag roret – ikke ser ud til at have den tidligere så fordømte skæbneplacering fastlagt af restaurantguderne endnu.