Hvor MAD var MAD Foodcamp?

30/8 2011

 

Spiselivs paparazzier var naturligvis på pletten, da en af landets vigtigste madbegivenheder fandt sted i weekenden. MAD Foodcamp blev som annonceret en fejring af grøntsagerne, sæsonen, høsten og det gastronomiske momentum i vores region. Men hvor mad var MAD Foodcamp? Her får du dommen fra os og nogle af dem, vi mødte på festivalpladsen.

_________________Fra arrangørernes side var det blevet meldt ud, at MAD Foodcamp skulle være som en musikfestival, bare med mad, og langt hen af vejen holdt det stik. Eller vand, om man vil, for specielt den første dag, lørdag, viste vejret sig fra sin våde side, hvilket kun gjorde sammenligningen med musikfestivallerne mere reel.

Det ødelagde ikke den gode stemning, gejsten og glæden ved at samles omkring en fælles sag, som man oplevede blandt de frivillige. Her kunne man lære mere om alt fra kål til kartofler, fra spiseligt ukrudt til tang, og man følte sig kompetent vejledt hele vejen rundt.

Dyrt og uden øl
Den midlertidige by anlagt i halmballer var en smuk, naturlig ramme om begivenhederne, og hvor mudder kom til, blev mere halm strøet ud, så støvleskafterne ikke gik i.

To anker er dog væsentlige: 150 kr. i entré er for dyrt, hvis man vil have andre med end dem, der alligevel bekender sig til kvalitet. Og hvor var der øl? Man kan da ikke kalde det en festival, hvis der ikke er fadøl?

Det synes vi. Her får I dommen fra nogle af de andre, vi mødte på festivalpladsen.
 

André Le Quellec-Knudsen, it-projektleder

André Le Quellec-Knudsen, it-projektleder

Hvorfor er du her?
Jeg havde læst om det og syntes, det lød interessant. Og så er jeg lige blevet medlem af Københavns Fødevarefællesskab, så jeg tænkte, jeg ville se, hvad der foregik.

Hvad synes du om MAD Foodcamp?

Jeg havde håbet, der var et større udvalg af grøntsager til salg, men jeg er positivt overrasket over det informative niveau. Fx er jeg netop blevet meget klogere på, hvordan man dyrker champignon.

Vil du komme igen til næste år?
Ja det tror jeg.

Freelance videnskabsjournalist og madkommunikatør, Næstformand i Slow Food København og aktiv i Københavns Fødevarefællesskab. Blogger på www.madkultur.dk

Freelance videnskabsjournalist og madkommunikatør, Næstformand i Slow Food København og aktiv i Københavns Fødevarefællesskab. Blogger på www.madkultur.dk

Hvorfor er du her?
For at møde leverandører for Københavns Fødevarefællesskab, som repræsentant for Slow Food og for at fortælle lidt om madkultur på Fødevareministeriets stand.

Hvad synes du om MAD Foodcamp?
Det er godt, at de mennesker, der interesserer sig for madkvalitet, har et sted at mødes. Jeg ved ikke, om den rammer folk på Indre Nørrebro, som ikke interesserer sig for emnet - der er nok ikke mange af dem, der opdager det og vil ikke betale 150 kr. for at komme ind og se nogle grøntsager. Men for os nørder er det jo perfekt.

Vil du komme igen til næste år?

Man finder generelt mig steder, hvor det handler om god mad, så ja, uden tvivl.

Vin- og madskribent, redaktør og arrangør af Mad+medier-konferencen

Vin- og madskribent, redaktør og arrangør af Mad+medier-konferencen

Hvorfor er du her?
Fordi det er en god sag, som jeg gerne vil støtte (da vi mødte Rasmus var han frivillig i kålboden). Jeg kan godt lide fornemmelsen af, at jeg kan bidrage til en sag, der er større end mig selv. Desuden er det en fantastisk mulighed for networking, og det er fedt at lave noget udendørs.

Hvad synes du om MAD Foodcamp?

Jeg er helt vildt begejstret, nærmest lykkelig over, hvor fedt her er. Det er vigtigt at fejre de gode takter og stimulere det vækstlag, der er for større forståelse for kvalitet, og også at få avlerne frem i lyset.

Vil du komme igen?

Ja helt sikkert, men måske ikke som frivillig, hvis det bliver et andet tema end grøntsager til næste år. Det grønne er nemt at lade sig involvere i.

 

Læs med under reklamerne, hvor vi bringer en stemningsrapport fra festivalen.

Der var ildsjæle (her Søren Gericke, kokken over alle danske kokke) og muligheden for at lære noget nyt...

...stjernekokke (her Lars Williams fra Nomas Nordic Food Lab), som øste ud af deres viden...

...masser af gode lejligheder til at smage på varerne...

...TV-bønder og andre bønder...

...grøntsager til salg og skue...

...og så var der masser af mudder.

Spot en stjernekok

Se flere billeder fra MAD Foodcamp på Facebook

Med Roskilde Festival som forbillede skulle MAD Foodcamp gerne være som en slags musikfestival, bare med mad og i år med fokus på planteriget. På en vildtvoksende mark på Refshaleøen kunne man i weekenden den 27.-28. august møde avlere, kokke, melspecialister og madpersonligheder, smage på mad, røre ved mad, høre om mad, købe madvarer og deltage i madkonkurrencer. Bag festivalen stod blandt andre René Redzepi og Claus Meyer og en lang række sponsorer.

I forbindelse med festivalen var der for særligt dedikerede madnørder arrangeret et symposium med deltagelse af nogle af tidens allermest prominente kokke, videnskabsmænd og rockstarbønder. Spiseliv deltog også i symposiet - læs mere om, hvad det bød på her

Læs mere på MAD Foodcamps hjemmeside

Tekst: Eva Helbæk

Foto: Mads Eneqvist

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.