Picture

Hotel Hafnia

Restauranten i Hotel Hafnia er nok Færøernes mest eksperimenterende, og selvom udgangspunktet først og fremmest er de færøske sæsoner, hentes både råvarer og inspiration til retterne i hele verden. Det er således ikke ualmindeligt at den færøske laks får følgeskab af wasabi og det tørrede lam af grøntsager stegt i tempura.

Kommer man i sommermånederne, er Hotel Hafnias overdådige fiskebuffet efter sigende et must.

Picture

Koks på Hotel Føroyar

Leif Sørensen, som er køkkenchef på Koks, er medunderskriver af Manifestet for det Ny Nordiske Køkken, og vil man opleve de unikke, færøske råvarer i al deres egenart, er Koks et godt sted at starte. Menuen har et stramt fokus på de færøske sæsoner, råvarerne er rent nordatlantiske, og som et ekstra krydderi på madoplevelsen kan man indtage en middag på Koks med en storslået udsigt over Torshavn og de smukke landskaber omkring byen fra restaurantens panoramavinduer.

Picture

Etika

Øst, vest og nord mødes i smukkeste forening i den lækkert designede restaurant Etika, hvor friskfangede færøske fisk og skaldyr ved hjælp af traditionelt japansk kokkehåndværk bliver til den fineste sushi og sashimi. Det er egentlig et ret oplagt match, og mange vil nok kunne huske, at der også har været en filial i København, som nu desværre er lukket.

Den opdrættede færøske laks, der ender som sushi på Etika, er blandt verdens bedste, fordi laksene lever en ustresset tilværelse i det (for en laks) behageligt tempererede vand omkring Færøerne, og det klare, færøske vand skulle efter sigende gøre sushirisene ekstra gode.

.

.

.

.