Restauranten erstatter nemlig det rustikke italienske trattoria Gourmet Garagen, lillebror til den afslappede gourmetrestaurant Svineriet i Mejlgade.

Folkene bag er de samme med Michael Larsen i spidsen, og på Aperto & Vinos hjemmeside beskrives den nye restaurant som "inspireret af urbane gastronomiske metropoler som Milano, London, Barcelona, Berlin, New York og det ydre Nørrebro. Ideen er udsprunget af lysten til det delikate enkle måltid, gode vine og socialt samvær. Vi tillader os at plukke fra mange gastronomiske kulturer og samle det i et enkelt og raffineret udtryk. Aperto & Vino er både uformel og meget personlig."

Stilen bliver mindre rendyrket italiensk end hidtil, men med base i en italienske antipastikultur. Frem for forret, hovedret og dessert kan man i tidens ånd plukke fra et mere omfangsrigt kort med mange små retter, der alle koster lige omkring en 50'er.

"Retterne er tunet op og tilsat lidt storby. Mindre - men mere smagfulde retter i tapas/antipasti udgaver. Vi har justeret priserne, så du nu får flere småretter og et mere fleksibelt menukort," skriver Michael Larsen i et nyhedsbrev.

Også vinkortet byder på noget nyt, nemlig en flad struktur, hvor man betaler butikspris for vinen plus 150 kr. i proppenge. På den måde kommer man til at betale lidt mere for den billigste vin, men til gengæld meget mindre for den dyreste. En god flaske Barolo kan erhverves for 350 kr., hvilket er op til halv pris i forhold til at andre steder i Aarhus.

Til Aperto & Vino hører også en vinbar- og - butik, hvor man kan købe de vine, der sælges i restauranten eller drikke dem på stedet til fornuftige priser.

Første åbningsdag er onsdag den 7. marts.