Picture

Søstjernen ved Diernæs Strand

Det er sjældent at en restaurant vitterligt ligger næsten lige i sandet, men det er ikke desto mindre tilfældet med Søstjernen, hvor man ikke skal gå mange meter før stranden ligger under éns fødder. Stedet ligger udenfor Haderslev og er medlem af netværket Gastronomi Danmark, som arbejder for at vise danskere og udlændinge vej til de rigtig gode madoplevelser i landet, og her går beliggenheden og maden bestemt op i en højere enhed. Diernæs er et hyggeligt sommerhusområde med campingplads og fin adgang til havet, men det er også lokale fra det nære opland samt folk fra Haderslev, der finder vej hertil, når de har brug for at se langt og dufte saltvandet. Søstjernen er især kendt for sine holdninger til ingredienser og råvarer og serverer både til frokost og aften lækkerier som Fanø-laks og mørt kød fra det bedste kvæg samt hjemmesylt og specialiteter fra området.
 

Picture

Restaurant Marselis ved Aarhus

Lige syd for Aarhus ligger Helnan Marselis Hotel i smørhullet mellem Marselisborg skov og badestranden ved Aarhus bugten. Stedet ligger blot et et stenkast fra saltvandet, med hotelværelser hvis terrasser nærmest hænger udover havet. Med en kombination af metropol og skovmiljø forener stedet det bedste af Aarhus og gør det også lettere at forlænge feriestemningen, for er vejret mindre godt kan man altid tage på kulturbesøg på byen Moesgaard eller Aaros, eller hygge i hotellets spa. Selve restauranten er naturligvis et besøg værd og er karakteriseret af store panorama-vinduer, igennem hvilke man kan følge det maritime liv på Kattegat, mens der spises. Menukortet er lige nu præget af kronvildt, kastagner, æbler og tranebær helt i tråd med efterårssæsonen.
 

Picture

Karma Sushi i Aalborg

Indrømmet: vi ligger ikke ud mod det brusende hav her, men derimod ved Limfjorden lige præcis dér, hvor fjorden er smallest og løber igennem Danmarks fjerdestørste by. ’Lim’ er faktisk det gamle, norrøne ord for ’kalk’, og udsigten herfra er da også ærkedansk, med byen, der slanger sig langs vandet i form af både industri og boliger. Karma Sushi ligger lige mellem byens shoppestrøg og Aalborgs nye havnepromenade, hvor det er populært at slappe af og drikke kaffe på plænerne, og strækningen er fuld af attraktioner, der enten kan nydes inden eller efter en god middag hos Karma Sushi: ved havnefronten ligger blandt andet byens havnebad, kultur- og videnscentret Utzons Hus, og kulkraftværket Nordkraft, som ikke længere danner fossilt brændstof men kloge hjerner ved hjælp af kulturbegivenheder. Karma Sushi er et populært sushi-sted i byen men det er ikke kun den friske sushi, som gør stedet interessant. Karma Sushi har nemlig et vigtigt fokus på bæredygtighed og får fisk fra leverandører der kan garantere, at de er fanget under bæredygtige forhold. Det gælder også mange andre ting i deres forretning, så som deres tryksager, som er trykt C=2-neutralt. Deres rengøringsmiddel er desuden Svanemærket ligesom det vaskeri, de benytter.
 

Picture

Isola bella i Karrebæksminde

Karrebæksminde er om noget indbegrebet af ferieidyl, og populær er den sydsjællandske bys strande, når solen står højt. Kender man ikke Karrebæksminde vil man blive overrasket over den smukke Karrebæk Fjord, som Isola Bella ligger ud mod, og hele fjordmiljøet med Gavnø mod øst og selve Enø, som restauranten befinder sig på. Den lille landsby, som især voksede op i Napoleonstiden da man brugte havnen som ladeplads til de mange pramme, ligger nær Næstved og store attraktioner så som Gavnø Slot, stedets malerisamling og berømte have med de mange sommerfugle. Selve Isola Bella tilbyder udeservering med udsigt udover havet, og sortimentet tæller klassiske retter fra det italienske køkken, med mulighed for også at spise sig mæt i burgere, stjerneskud eller en god sandwich. Er vejret dårligt kan havkigget stadigvæk nydes igennem de store vinduer.
 

Picture

Bandholm hotel og det lollandske smålandshav

Det ligger som et stort, engelsk palæ i den lille landsby Bandholm og ligner noget, man ikke lige forventer på de kanter: Lolland er nemlig mestendels kendt for sin smukke natur, men lige der, hvor Lolland bugter sig og skaber en lille, blød vig på sin nordligste side, toner Bandholm Hotel frem mellem bakkerne. Ejendommen går tilbage til 1886 og er nyrestaureret, så både værelser og restaurant fremstår lækre og helt i tråd med stedets romantiske ydre. Indenfor kan man slå sig løs i Glasstuen, pejsestuen og gourmetstuen, hvor der er højt til loftet og hvor restauranten serverer retter tilberedt fra bunden på lokale råvarer. Omkring hotellet kan man fortabe sig i den smukke natur og enten tage et smut til Knuthenborg safaripark eller det historiske Maribo Kloster, hvor kongedatteren Leonora Christina levede sine sidste år, men det er beliggenheden lige ud til det blinkende smålandshav, der virkelig er trumfen her, og udsigten kan nydes fra pavilloner, som skygger for både sol og regn.