Til bords med Godfather
I anledning af festivalen WonderCool Copenhagen disker antiristorante L’Altro på Christianshavn fra 31. januar og til og med lørdag 5. februar op med den ultimative mafia-oplevelse for alle dem, der ville ønske, at de havde siddet med til bords, da Francis Ford Coppola lavede sine tre mesterværker om Corleone-familiens op- og nedture i gangsterverdenens New York.
 
Kokkene og sommelieren på den ærkeitalienske restaurant i Torvegade har nemlig kigget grundigt i filmarkiverne for at kunne servere den ultimative Corleone-menu for sine gæster, hvor de mest legendariske retter fra Godfather 1, 2 og 3 vil udfolde sig som en perlerække af sicilianske lækkerier. Gæster opfordres til at klæde sig til lejligheden – selvfølgelig helt efter fri fortolkning!

Cannone, cavallo & cannoli
Kokken Vincenzo Cannone er ved at perfektionere sin opskrift på hjemmelavede cannoli, og tjener Mario Pastore har efter sigende fundet byens bedste hestekød. Det bliver dog ikke et helt hoved, men en lækker, mør bøf fra det smukke dyr. For de formastelige, der ikke er til hardcore hestebøffer i bedste Godfather-stil, bløder L’Altro menuen op med lidt god kalv.   
 
Det Store Epos og mamma's kogekunst
Der er flere gode grunde til, at L’Altro glæder sig til at at tænde op under de historiske filmgryder: Elvio Milleri, der sammen med sin kone Edelvita Santos ejer restaurant L’Altro, fiskerestauranten Acquamarina og Michelinpræmierede Era Ora, har altid haft en svaghed for de store eposer og eviggyldige historier, som Italiens frugtbare jord er så rig på – og som ofte indebærer en stor kærlighed til bordets glæder: ”Over 50 scener i Coppolas Godfather-film indebærer mad, og det er tydeligt, at instruktøren er dybt fascineret af den italienske familiemiddag, der tjener som omdrejningspunkt for mange af filmenes nøglescener: her elsker, hader, vrøvler, drikker, synger og spiser man, og ingen emner er for store eller for små til at blive en del af diskussionen – ligesom på L’Altro, hvor vi serverer ’Mamma’s kitchen’ i afslappede omgivelser, som sad du med til bords hjemme hos en ’rigtig’ italiensk familie,” siger Elvio Milleri.
 
Menuen vil ud over hestebøffer og cannoli indeholde en sand perlerække af lækre antipasti, og retterne vil både tage udgangspunkt i filmene, samt have direkte gastronomiske referencer til den traditionelle mad fra landsbyen Corleone på Sicilien (ja, den findes!), som mafia-familien i Coppolas filmiske univers er opkaldt efter. Vælger man vinmenu til maden, er den selvfølgelig sammensat af restaurantens bedste dråber fra øen.