Da Timo Hoffman i 2010 sagde ja til som konsulent at opstarte den nye Cafe 8tallet på kanten af Amager Fælled, rystede mange på hovedet. Hvordan skulle der dog komme kunder helt derud, hvor metroen stopper og kragerne vender?

 
Men det gjorde der, for ikke alene var beboerne i Bjarke Ingels’ internationalt kendte prestigebyggeri, 8tallet, godt cafevante. Det samme var mange af Ørestadens øvrige beboere, og der var ikke ret mange steder i den nye bydel for dem at gå hen.
 
Med et koncept, der byder på god mad til rimelige priser, historiefortælling omkring råvarerne, kompetent personale, lækker indretning, skøn udsigt og et underholdningsprogram af høj kvalitet, blev Cafe 8tallet hurtigt en succes, som folk endda kunne finde på at rejse efter.
 
I dag skal man være tidligt ude, hvis man vil have bord til Cafe 8tallets søndagsbrunch, og pladserne ryger hurtigt, når der med jævne mellemrum er livemusik med prominente navne som Søs Fenger, Claus Hempler og Martin Brygmann.
 
”Jeg vil ikke tage hele æren for Cafe 8tallets succes. Jeg har løftet det til det, det er i dag, med min cafechef Jesper, som har været med fra starten,” siger Timo Hoffman, som i dag kan kalde sig ejer af Cafe 8tallet. 
 
Man kan da ikke åbne en restaurant i Ørestad
Succesen med Cafe 8tallet betød, at Timo Hoffman ikke behøvede at tænke sig om mange gange, da han blev bedt om at stå bag endnu et restaurantprojekt i Ørestad. Rambla Bar & Grill blev navnet, og Timo Hoffman beskriver restauranten som ”rigtig meget mig.” 
 
Indretningen er New Yorker cool, og måden at spise på inspireret af sydens familiemiddage, hvor maden deles rundt om bordet.
 
”Det er præcis, som når jeg selv har gæster derhjemme,” siger han om Rambla Bar & Grill, der blev en realitet i foråret 2013 - igen med lunkne reaktioner fra omverdenen i optakten.
 
”Før vi åbnede, spurgte folk, hvad fa’en jeg havde gang i. Man kan da ikke åbne en restaurant i Ørestad. Men da den så var åben, var der fuldt hus fra dag ét, og vi havde svært ved at følge med. Så sagde folk, at det burde jeg da kunne regne ud – der bor 7000 mennesker i herude, og hvor skulle de ellers gå hen?”
 
Den danske Jante
Timo Hoffman gider ikke hænge sig så meget i ”den danske Jante,” som han kalder de reaktioner, hans lidt skæve projekter ofte møder. Han er stødt på den flere gange før i sin karriere som restauratør. Første gang, da han i 2004 åbnede gourmetrestauranten Toldkammeret med den tanke, at Bornholms regionale særpræg skulle bære konceptet.
 
”Der blev fnyst af det hos anmelderne, og fra det officielle Bornholm oplevede jeg flere benspænd end opbakning,” siger Timo Hoffman i dag, hvor lokalområdets særegne råvarer er noget, de fleste regioner med respekt for sig selv bruger som kommunikativt værktøj. Men det var det ikke dengang, for ti år siden.
 
”Jeg siger ikke, at jeg har sparket den trend i gang, men jeg var en af de første til at løbe med ideen om, at man kunne bygge et restaurantkoncept op omkring regionale råvarer, og jeg har lyst til at sige: Hvad sagde jeg,” siger Timo Hoffman, der dog ikke vil beskrive sig selv som bitter.
 
”Jeg er ikke bitter, det er livet for kort til. Det, der driver mig, er iværksætteri, og jeg griber de chancer, der byder sig. Det har ikke noget med pengene at gøre, for jeg reinvesterer alt. Det er det, der gør mig skaldet,” siger han grinende og fortsætter: 
 
”Men også det der får mig til at stå op om morgenen.”
 
Udover Cafe 8tallet og Rambla Bar & Grill ejer Timo Hoffman også Cafe Nørreport (tidligere Cafe Fokus) i København og Cafe Sommer (tidligere Toldkammeret) på Bornholm. Han åbnede desuden Restaurant Koefoed i København i 2006, men solgte den i 2008.