Mørket, regnen og efteråret har omsluttet os alle sammen, og mange savner sommeren. Men landets godt 170.000 aktive jægere glæder sig, for efterårstid er lig med jagttid.

Én gang om året hylder foreningen Vildt Gastronomi vildtet med konkurrencen DM i Vildtmad, hvor nogle af landets dygtigste kokke dyster om at fremtrylle årets bedste vildtret.

I år foregik konkurrencen for første gang på Det Grønne Museum på Djursland, og det blev en ganske usædvanlig konkurrence.

Anstrengt forhold til edderfuglen

Mange jægere har et anstrengt forhold til edderfuglens noget trannede smag, og det var netop derfor, at souschef Martin Peter Leth Sjunnesson fra Falsled Kro tog udfordringen med edderfuglen op.

Han havde fra starten en idé om, at det måtte være muligt at fjerne smagen af tran ved at skære fedtet fra fuglen. Derfor valgte han at rundudbene edderfuglen, hvorpå den blev fyldt op med en fars bestående af gråand, kastanjer, mandler og svampe.

Derpå blev den tilberedt hængende i en snor langs en cylinder af glødende kul. Inden serveringen blev kødet overhældt med en pebersauce. Den smukke og velsmagende ret blev flankeret af en lille pandekage baseret på svampe og indmad fra ænderne.

Et modigt valg

Denne dristige og veludførte ret modtog stor ros fra dommerne. Francis Cardenau, som sad med ved dommerbordet, udtalte efterfølgende, at det var meget modigt at tilberede en fugl, som ikke kan spises.

Andenplads gik til Noah Muscat og hans team fra Restaurant Barr, som valgte at tilberede gråænder, mens tredjepladsen gik til køkkenchef Marc Foged Stockmarr fra God Smag, som tilberede rygstykket fra råvildt.