Ørestad Station. Som om det skulle rime på noget så fint og poetisk som Din Baghave. Men Mette ved nok, hvad hun gør; hun bor der selv og er således vældig godt placeret til at kunne se, at der mangler noget, lige der i nærheden af Fields... Desuden må man sige tidspunktet er velvalgt: Det er lige nu, de første asparges skyder op af jorden, og de kommer ikke alene, der er også ramsløg for eksempel, og snart er der nye kartofler, krydderurter, rabarber... you name it! Og at vi trænger til det oven på den vinter, det er ikke nogen hemmelighed.

Din Baghave version 2.0
Ørestad-filialen bliver ligesom den på Victor Borges Plads på Østerbro: en stade. Men ligesom sæsonen er ny og frisk, så er også Baghave-staderne blev shinet op. Selv siger Mette, at det bliver i en “ny, mere gennemtænkt udgave, med bedre leverandøraftaler, bedre og mere miljøvenlig transport og nydesignede stademøbler. En fin lille gennemtænkt biks, som giver noget igen til samfundet og rykker nogle holdninger.” Og da vi jo notorisk er nogen, der hele tiden har set Baghaven som tiltrængt nytænkning til samfundet, fremtidens butik i nutidsform, ja, så må vi sige, at vi på forhånd er lidt imponerede over, at det bliver endnu bedre.

Frisk grønt og friske åbningstider
Den anden gode nyhed er, at da vi som bekendt rent grøntmæssigt går den søde og lukrative tid i møde, ja, så udvider Baghaven også sine åbningstider, således at der er åbent hver dag bortset fra søndag på både Østerbro, på Ørestaden og i Tullinsgade på Vesterbro. Det er dog ikke sikkert, at det bliver Mette i egen høje, vi kommer til at støde ind, hverken her eller der, for der var da vist også noget med en lille nyligt ankommet grønthandler, der kræver ekstra opmærksomhed, mad i tide og utide, bleer, sut, vuggevise, i den dur. Men lige den del af det er der taget hånd om, for man kan ikke være gourmetgrønthandler uden at have kompetente folk omkring sig, og således har Mette fx hyret en tidligere kok til at tage sig af Ørestadsdelen, mens vi på Østerbro og Vesterbro fortsætter med samme kompetente personale som hidtil.

Lyder det fristende? Ja, det gør det. Og der er sneak preview på Ørestadsdelen i weekenden, hvor Mette disker op med godbidder, de sidste stenbiderrogn og de første asparges, alt sammen ledsaget af vaskeægte og stolte avlere. Det foregår på Ugandavej 125 i weekenden 30. april-1. maj kl. 10-16.