Design med omtanke
Navnet LØV er faktisk skandinavisk, og det er egentlig lidt spøjst med tanke på, at et 'ø' ikke bruges andre steder i verden og derfor kan give nogen kvaler i udtalen, men omvendt må man gå ud fra, det i værste fald bliver til 'LOVE', og mon ikke det er meningen? Navnet LØV har de valgt ud fra et ønske om at blive associeret med den skandinaviske kultur og tankegang, der på en og samme tid kombinerer moderne livsstil med økologi – eller i hvert fald med en vis respekt for miljøet. Derfor er dåserne også så minimalistiske i designet – for at ramme den skandinaviske tone. Alle dåserne er i kraftige farver og med den søde lille hvide fugl, der er forskel fra te til te, og som symboliserer naturen og behovet for at passe på den. Dåserne er naturligvis til genbrug.

Et farverigt univers af velsmag
Egentlig pudsigt at man starter med at tale om design og emballage, når man skal skrive om noget, der er til at putte i skrutten. Men faktum er altså, at LØVs emballage er rimelig enestående og pynter i ethvert køkken og hjem i det hele taget. Og derudover må man sige, at dem, der har designet, rent faktisk har ramt tonen ganske godt. Det er virkelig god økologisk te, som fås i et hav af varianter. Og farver (på dåserne altså)! Faktisk så mange – og så fine – farver, at man nemt kommer til at vælge farve i stedet for at vælge te...

Hvilken te er du ti'?
For at gøre det lettere for kunden, der ellers let kunne fortabe sig i dåsefarver, skelner LØV  mellem forskellige kategorier af teer. Der er de klassiske teer som primært er de sorte, fx Darjeeling (mørkeblå dåse), Earl Grey (sort dåse), English Breakfast (rød dåse) og Morning Tea (gul dåse), men også den efterhånden almindelige grønne Sencha (i grøn dåse, selvfølgelig) har fundet vej hertil. Så er der det, de kalder Wellness-blandingerne, fx: 'Løv is zen'-blandingen, der består af rooibos, appelsinskal og karamel i en himmelblå dåse, 'LØV is good'-blandingen med anisfrø, kanel, ingefær, lakrids, kardemomme og sort peber, i en limegrøn dåse og 'LØV is pure' (i lyseblå dåse) med grøn te, citrus og æblestykker. Og til sidst er der 'Flavoured teas': chokolade og vanilje i chokoladebrun dåse, sort te med røde bær i dybrød dåse, ingefær og citron i lysegul dåse, for at nævne et par. Teerne kommer i 100 g's og 200 g's dåser (og i teposer), og på en måde anbefaler Spiseliv de små, for så er der plads til flere på hylden. (De små dåser koster 95 kr. og de store 145 kr.)

Sæson for iste
I skrivende stund trækker det op til regn, og det er Darjeeling, der har fundet vej til Marco Friis-koppen, men anledningen til dette lille skriv er faktisk, at det er ved at være sæson for iste, og også her kan man bruge LØV. Der er ingen kalorier i, og de er fulde af antioxidanter, og med alle de mange smagsvariatoner burde det være muligt at finde en, der matcher ens smagsløg. Prøv fx: 'LØV is good' (det var den med de varme krydderier nævnt ovenfor), 'LØV is pure' (også nævnt ovenfor), den med sort te og røde bær eller den med chokolade og vanilje. At brygge iste er uhyre let. Chokolade-Compagniet, som importerer LØV til Danmark, anbefaler, at man bruger en 'Mist Ice Tea Jug for cold brew'; dybest set er det bare en kande af glas med et tætsluttende låg, der fungerer som filter, og som man kan hælde af, uden at det skal af.

Sådan gør du:
Bryg teen (med koldt vand) – 4-5 tsk te til 1 liter vand. Stil teen på køl i 4 til 8 timer. Hæld den i et glas med isterninger og nyd den.
eller
Bryg teen med kogende vand – 2 g te pr. dl vand. Lad teen trække i 4-5 min., kom en ordentlig skudefuld isterninger i og servér. (Sådan gør de på Estate Coffee på Gl. Kongevej, når de serverer deres LØV-baserede iste).