Ché Fè bliver navnet, og det kommer til at ligge der, hvor den italienske fiskerestaurant Acquamarina nu ligger i Borgergade. Ejerne er de samme - Elvio Milleri, Edelvita Santos, Alessandro Jacoponi og John Leslye. De tre førstnævnte står desuden bag den italienske gourmetrestaurant Era Ora og antiristorante L’Altro på Christianshavn, mens John Leslye driver den økologiske café Lækkerier, som ligger dør om dør med Acquamarina/Ché Fè.

Den nye restaurant åbner den 29. februar, og man kan da glæde sig til ærkeitaliensk mad, som er 100% økologisk - certificeret endda - og ganske rimeligt prissat. Mange af retterne og alle priserne på menukortet vil nemlig være de selv samme som på Era Ora ved åbningen i 1983 - altså før den blev til en gourmetrestaurant med stjerne i Michelinguiden og det hele. Antipasti koster 80 kr., pasta ligeså, mens hver hovedret koster 145 kr. og desserter 68 kr.

Helt nede på jorden

Køkkenchef bliver Alessandro Jacoponi, som også styrer gryderne på Acquamarina, og som arbejdede sammen med Elvio Milleri på Era Ora 1980’erne og 1990’erne. Alessandro var bl.a. køkkenchef, da Era Ora fik sin Michelinstjerne i 1997, men madstilen på Ché Fè bliver helt nede på jorden med fokus på “enkelhed, spontanitet og uhøjtidelighed,” som det fremgår af en pressemeddelelse. Derfor byder Ché Fè også på take away og salg af økologiske produkter i restauranten.

Ché Fè vil fra den 29. februar være åben til aften alle ugens dage, mandag-lørdag fra 18-24 (køkkenet lukker kl. 22), og søndag 17-22 (køkkenet lukker klokken 20.30). Acquamarina lukker den 25. februar.