Charlotte Krogh er restaurantchef på Café Ultimo i Tivoli, og jeg har fanget hende midt i travlheden, som altid indfinder sig i dagene op til starten på en ny Tivoli-sæson.

“Det er som at åbne en helt ny restaurant hver gang. Vi udvikler hele tiden konceptet en lille smule og prøver at gøre ting endnu bedre. I år har vi for eksempel sat en 3-retters menu til 250 kr. på kortet, for man kan godt mærke, at finanskrisen kradser, specielt her i Tivoli. Derfor er vi nødt til at komme med mere prisvenlige muligheder for gæsterne, for der skal jo også være råd til entre, turpas og en is til børnene.”

Skulle bare have et sabbatår
For Charlotte er det den 10. julesæson i Tivoli, hvor hun siden 2001 har været restaurantchef på Café Ultimo. Hun startede i restaurationsbranchen, da hun var 18 og skulle bare lige have et sabbatår, inden hun skulle ind og læse jura.

“Men så blev jeg bidt af det skønne liv med mad og vin og glade mennesker. Derfor blev jeg hængende, og i år fyldte jeg 43, så kan du jo selv regne ud hvor længe.”

Charlotte er udover på Ultimo også restaurantchef på den italienske restaurant F.I.A.T. Begge steder har stenovnsbagt pizza og andre italienske retter på kortet, men at det blev det italienske køkken, hun skulle beskæftige sig med, lå faktisk ikke i kortene.

“Jeg er oprindeligt frankofil, virkelig meget faktisk,” fortæller hun.

Læs med under reklamerne, hvor Charlotte svarer på Spiselivs 10 hurtige spørgsmål.


10 hurtige...

Hvad er din bedste madoplevelse fra Tivoli?
The Paul. Jeg er stor fan af Paul Cunningham og hans mad, og jeg glæder mig til at finde ud af, hvor han åbner igen.

Hvor ville du spise i Tivoli?
Grøften. Ikke så meget pga. maden, men fordi det er en ægte Tivoliting, og der er bare en helt speciel stemning.

Hvilken slags mad laver du derhjemme
Noget simpelt. Fx kan jeg ikke få nok af pasta carrettiera af friske tomater, basilikum, sukker, chili og et lille skvæt hvidvin og smør. Jeg lærte at lave det, da jeg arbejdede på et hotel i England.

Hvad finder man altid i dit køkken?
Olivenolie.

Hvad kunne du spise hver dag?
Østers. Det er en fantastisk appetitvækker, og jeg elsker skaldyr.

Hvad kan du ikke fordrage?
Ymer. Generelt kan jeg ikke lide sure surmælksprodukter.

Hvad er det vildeste/mærkeligste du har spist?
Komave i Toscana. Jeg er ellers meget åben og spiser alt, men den smagte bare fadt og kvalmt.

Hvem ville du allerhelst invitere på middag? Hvad ville du servere?

Min ven Peter Bagger, som er det skønneste menneske på jorden. Jeg ville servere pasta carbonara, fordi han siger, jeg laver den bedre end hans mor.

Hvad er din største last?
Jeg har mange, men jeg er særligt glad for vin fra Toscana.

Har du et mad/restauranttip til læserne?

Der er utrolig fint her foran Café Ultimo med alle lysene i træerne og udsigt over søen. Så mit råd må være at gå en tur rundt om Tivolisøen, der er så smukt.