Tivoli er åben, og snart begynder tredje sæson med internationalt anerkendte pop-up restauranter i Det japanske Tårn. Årets første gastronomiske gæst er catalanske Suculent, som er blevet kendt i gastronomiske kredse verden over for restaurantens uformelle stemning og klassiske men raffinerede smagsunivers. Fra den 24. april tager køkkenchef Antonio Romero både stemning og smage med til Tivoli, hvor han laver pop-up restaurant frem til d. 27. maj.

Catalansk gastronomi gæster Det Japanske Tårn i Tivoli_1

Imponerende CV

Antonio ”Toni” Romero har et imponerende CV med ikoniske 3-stjernede Michelin-restauranter som elBulli, Arzak, Akelarre og Pic - steder som har revolutioneret og fornyet den højere gastronomi. Der er altså ingen tvivl om at han har styr på håndværket og teknikkerne. På Suculent er det dog hverken moderne teknikker eller trends, der får gæsterne til at komme tilbage igen og igen. Det er derimod de rene, dybe og gammeldags Middelhavssmage, som Toni Romero og co har genopdaget og raffineret med en utvetydig kærlighed til traditionerne og det gedigne håndværk.

Suculents køkken er udogmatisk og styret af smagene. Tivolis gæster kan se frem til signaturretter som: blæksprutte og iberisk svinekæbe-tatar med mandelmælk og Oscietra kaviar, stegt rokke med knuste kartofler med citrus, pinjekerner, kapers og black butter og så Suculents populære oksetatar på grillet marv med pommes souffle. Mens chef Antonio Romero også sammensætter nye retter specielt til Tivolis gæster som kan vælge mellem 9 og 12 retter til både frokost og middag.

Catalansk gastronomi gæster Det Japanske Tårn i Tivoli_2

Køkkenchef Antoni Romero siger om besøget i Danmark og Tivoli:

“Hele holdet bag Suculent glæder sig til at lave mad i Tivoli, og vi håber at kunne videreformidle Barcelonas sjæl gennem vores smagssammensætninger og retter. Vi ser frem til over fem uger at dele den unikke oplevelse, som vi har forberedt til gæsterne i Tivoli. En oplevelse baseret på det populære catalanske køkken og dets smagsunivers.”

Mikkel Ustrup, som er senior director for Tivoli High End siger om årets program:

”Vi er stolte af at præsentere tredje sæson af pop-ups i Tårnet, hvor vi igen i år har et stærkt program. Vi mærker tydeligt, at konceptet er ved at bide sig fast, og at interessen er stigende – både blandt gæsterne og blandt restauranter ude omkring i verden, som har hørt om, hvad det er, vi laver her i Tivoli. Det er Tivolis ambition at være en international gastrodestination, hvor spisestederne er forlystelser i sig selv, og derfor er det dejligt, at interessen for vores pop-ups har været så stor. Vi starter stærkt med Suculent, som virkelig laver lækker mad, som er pleasing og velsmagende. Jeg glæder mig til at byde foodies og madinteresserede fra hele verden velkommen til en ny sæson i Tårnet i Tivoli.”

Pop-ups i Det japanske Tårn

Pop-ups i Det japanske Tårn er ved at være fast inventar på den Københavnske gastroscene. I løbet af de første to sæsoner der har været pop-ups i Tårnet, har syv meget forskellige toprestauranter - AOC og færøske KOKS (2 Michelin-stjerner), den spanske mesterkok Paco Morales (2 stjerner), islandske Dill og portugisiske Vistas (1 stjerne) samt færøske ROKS og danske STUDIO - lagt vejen forbi og givet Tivolis gæster unikke spiseoplevelser. Målet er, at Tårnet i Tivoli skal være et sted, hvor man året rundt kan opleve fremmede kulturer og køkkener formidlet af en skiftende stjernerække af topkokke fra hele verden.

Menu – 12 serveringer (frokost & aften)

1. Sepiablæksprutte og tatar af iberisk svinekæbe samt mandelmælk med kaviar

2. Syltet østers-escabeche med gulerod, mandarin og olie fra ristede solsikkefrø

3. Andekroket

4. Ceviche af blårøde rejer med avocado og majs

5. Brændt rødbede med røget ål og beurre blanc

6. Grønne ærter med saltet iberisk svinekæbe, søpindsvin og ærtepuré

7. Bøf tatar på grillet knoglemarv med pommes soufflé

8. And med morkelfyld, armagnac og foie gras creme

9. Pandestegt rokke på knuste citronkartofler med ristede pinjekerner, kapers og sort smør

10. Lam med Ras el Hanout, sennep, quinoa og krydderurter

11. Jordbær fyldt med hvid chokolade, yoghurt og vanilje

12. Brie cheesecake med Tahiti-vanilje og gelé af muskateldrue


Læs mere om Pop-up restaurant og book bord