Tomatsauce
1. Pil hvidløgene og steg dem hele i olie.

2. Tilsæt tomater og sukker og lad saucen simre i 1-2 timer til konsistensen er tyk. Det er vigtigt, at den får lov at simre stille og roligt, da noget af syren derved koges ud af tomaterne, hvilket giver en mere rund smag.

3. Smag til med salt.

Pasta

1. Mel og æg røres på en røremaskine eller foodprocessor. Rør melet, mens du tilsætter æggeblommen langsomt. Vær opmærksom på, at mængden af mel afghænger af, hvilken type mel, du bruger. Brug gerne meltypen 'tipo 00' (en speciel malingsgrad med højt glutenindhold).

2. Rul dejen ud i tynde plader, som er ca. 7 cm. bredde og 10 cm. lange. Pladerne skal være så tynde som muligt.

Fyld

1. Skyl spinaten og sauter den på panden med skalotteløg, hvidløg og timian. Pres den fri for væske og rør den sammen med ricottaen.

2. Hæld fyldet på en sprøjtepose og sprøjt i baner på tykkelse med en to-krone på pastafirkanterne på den korte led.

3. Rul pastapladerne sammen.

4. Hæld tomatsaucen over rullerne, tilsæt lidt friskrevet parmesanost og olivenolie og lad retten bage i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Server med italiensk brød.