Reflektionen til det sydeuropæiske kommer til dels til udtryk i køkkenet og måden at drive restaurant på, som er stærkt inspireret af den franske Café-Brasserie kultur. Stedet er familieejet af de to brødre, Jacob og Jesper Niebuhr, og ikke nok med det, så er cafeen opkaldt efter deres farfar Holger Evald Sørensen.
Cafeen og Brasseriet giver på den måde indtryk af nærvær og stærke familietraditioner. Nærværet ønsker brødrene at gå et spadestik dybere med og favner nærmiljøet ved stort set udelukkende at bruge råvarer fra lokale leverandører.

Spiseliv har spurgt Jacob Niebuhr, hvad nærmiljøet spiller af rolle i deres drift af Cafe Evald.
Jacob fortæller; ”Det betyder rigtig meget for os, at vi kan være med til at styrke den lokale handel og samhandel i Silkeborg. Vi vil meget gerne tage et socialt ansvar og det gør vi bl.a ved at handle lokalt med lokale leverandører. De lokale råvarer kommer så med som en synergi af at handle lokalt. Alt grønt, fisk, kød købes lokalt i Silkeborg.


Jacob fortæller videre ”Som eksempel, så får vi alt vores kød leveret af en lokal opkøber af Dansk Jersey kød. Hvor vi sikre os at kødet har haft en kort transporttid og hvor kødet kommer fra sunde to-årige tyrekalve, som har haft et godt liv og gået på græs hele sommeren. Nogle værdier som virkelig kan smages i det kød vi servere og som er af rigtig god kvalitet. Det betyder rigtig meget for os”

Mens jeg taler med Jacob, kan jeg mærke at det ligger ham meget på sinde. At drive en god restaurant, hvor de spisende gæster bliver forkælet med mad af god kvalitet og hvor de tager skridtet videre og også involvere sig i det lokale byliv. Alt er virkelig gennemtænkt og alle detaljer er kræset om og velovervejet.
Som Jacob siger; ” Vi vil gerne hjælpe andre og vi kan da også i sidste ende mærke, at det også gavner os selv. Det giver bare god mening, for når man tænker på andre, så får man også gode ambassadører.
Lige nu er Cafe Evald allerede ved at gøre klar til årets store festival i Silkeborg til juni og har skabt et umanerlig godt musikprogram – et af byens bedste! Evald.nu/riverboat

Kort og godt kan man sige om Café Evald:

  • Lokal handel og lokale råvarer
  • Nærvær og kvalitet og god service
  • Alt er gennemtænkt

-og der er absolut ikke uden grund, at cafeen og brasseriet får så mange rosende ord med på vejen, fra deres gæster på bla. Cafeens facebookside.