København er virkelig ved at komme med på noderne – på frokostnoderne! I næsten hele Europa er det mere undtagelsen end reglen, at man da går ud og spiser i sin frokostpause. Ikke nødvendigvis tre retter og en halv pichet af husets, men måske bare en fyldig salat eller en lækker pastaret!

Pasta til frokost
Den lækre pastaret, den kan du nu også få på den gedigne italiener på Falconér Allé, San Marco. San Marco har ligget på adressen i årevis. Og været god i årevis. Og nu har de altså fået tunet deres frokostkort med gode klassiske pastaretter, lavet fra bunden, til fornuftige priser, der starter ved omkring 100 kr. for en pastaret.

Hjemmelavet pasta eller spaghetti Martelli
Køkkenchefen på San Marco har siden 2009 heddet Lucio Rossetti, der bl.a. har en fortid på Casa d'Antino i Dr. Tværgade og på Alto Palato i Hellerup. Oprindeligt er han fra Bologna i regionen Emilia Romagna, som er intet ringere end parmaskinkens og parmesanostens hjemstavn. Lucio har kreeret San Marcos nye frokostkort, som byder på velklingende gamle kendinge som Spaghetti alla carbonara, Spaghetti al sugo e polpette (tomatsovs og kødboller), Spaghetti allo scoglio (med skaldyr), Taglioni freschi al ragù di salsiccia (frisk taglioni med ragout af italiensk pølse) og Tortelli di ricotta e spinaci al burro e salvia (tortelli med fyld af spinat og ricotta med smør og salvie). Den friske pasta er hjemmelavet, og den tørre (som fx spaghettiretterne) kommer fra kvalitetsproducenten Spaghetti Martelli, der har til huse i Firenze, og som herhjemme kan købes hos den gode italienske købmand af samme navn på hjørnet af Dag Hammarskjolds Allé og Classensgade på Østerbro.

Så har du måske et frokostmøde, eller har du blot lyst til at forkæle dig selv og din mor, ja, så kan du sagtens smutte forbi Ristorante San Marco på Falconér Allé nummer 10. 

PS: 'Buta la pasta' betyder 'Pastaen er klar'!