Chutney

1. Smelt smørret ved mellemvarme i en gryde

2. Skær løgene i både eller halve ringe og lad dem langsomt tage farve i smørret

3. Rens imens dine hyben for blomst, skal og kerner. Skyl dem grundigt

4. Kom hyben ned til løgene og hæld brun farin og hvidvinseddike ved

5. Skru op for varmen og lad eddiken koge væk

6. Tilsæt nu vandet og lad det simre under låg ved svag varme, til hybenerne er møre – det tager ca. 20 minutter. Hold øje med, at der bliver ved med at være væske i gryden.

7. Prik huller i chilien med en gaffel og skær ingefæren i skiver – du behøver ikke skrælle den. Smid chili og ingefær ned i gryden, når den er blevet taget fra varmen og læg låg på indtil chutneyen skal serveres.
 

Svampe

1. Kog perlespelti letsaltet vand ca. 20 minutter

2. Steg imens de rensede trompetsvampe i lidt olie i ganske få minutter. Krydr med salt og peber.

3. Torskefileten skæres i 6-12 stykker. Bag dem i en 170 grader varm ovn i 8-10 minutter til de er møre men stadig lidt faste i midten. Drys med salt.

4. Den afdryppede spelt vendes med trompethatte, smør, citronsaft og hakket persille


Servér torsken med det samme med chutney og spelt. Chutney’en kan holde sig et par uger i køleskab, men smager bedst samme dag.