Denne ret er billig og ikke så svær at lave, men hvis du gør dig lidt umage med anretningen, kan den sagtens bruges som festmad eller som et festligt indslag på en hverdag.
- Gulerødderne i tern lægges sammen med smøret i en gryde med 1 dl vand og tildækkes med et låg.
- Koges i ca. 20 minutter, indtil gulerødderne er fuldstændigt udkogte.
- Herefter blendes det til en glat puré, smages til med salt og hældes over i en kasserolle indtil servering.
- Med en japansk mandolin eller med en skarp kniv skæres der ”spåner” af de to skrællede gulerødder, som vendes sammen i en lille skål med salt og god olivenolie.
- Karotterne dampes i lidt vand og smør tilsmagt med salt til de har passende bid.
- Torskfiletten skæres i portionsstørrelse og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 5-10 minutter. Når skindet ubesværet kan hives af er fisken klar til servering.
- Læg lidt puré i bunden af tallerkenerne og anret herpå gulerodsspånerne, torsken og karotterne
- Til sidst plukkes lidt frisk citronmelisse over retten.
Læs hele artiklen