Den 24. oktober åbner Aamanns/Copenhagen nemlig dørene til et nyindrettet spisested med plads til 45 gæster i en kreativ hjørnebygning i Tribeca, New York. Bygningen er ejet af selveste Robert de Niro, men menuen bliver ligeså ærkedansk som den, vi kender fra Aamanns i København.

Det vil sige smørrebrød baseret på Aamanns rugbrød, dansk øl, snaps og et udvalg af andre specialiter som chokolade, syltetøj og færdigretter - så vidt muligt dog lavet af lokale råvarer.

Navnet Aamanns/Copenhagen er valgt for at signalere båndet til det nye nordiske køkken, som er ekstremt populært i USA.

Ambitionen er at skabe "en veritabel smørrebrødsambassade i The Big Apple”

Rugbrøddet venter på sit gennembrud
Aamanns skriver i det seneste nyhedsbrev:

"New York er et fantastisk fødevaremekka, hvor man kan få de samme råvarer som herhjemme - måske lige med undtagelse af tøndemodnede sild, og selvom rugbrødet endnu ikke er slået helt igennem i NYC, er der gode chancer for at det vil ske med Aamanns kombination af brød og pålæg."

Med til at drive projektet i New York er Helle Dysseholm der tidligere havde Kafferiet på Esplanaden, og Sanne Ytting der de sidste 12 år har boet i New York, hvor hun med en baggrund som musik-terapeut og -lærer nu tager springet over i restaurations-branchen.

Adam Aamann, manden bag Aamanns, opholder sig allerede nu en god del af sin tid i New York for at sikre at alt er klar, når den nye deli åbner, og Aamanns' tidligere smørrebrødskøkkenchef, Susanne, vil være med til at starte det nye sted op og oplære personalet, så smørrebrøddet bliver ligeså lækkert som herhjemme, selvom råvarerne er lokalt amerikanske.

Tilbudet dumpede ned i skødet
Hvorfor New York? Vil vi vide.

"Ganske enkelt fordi, muligheden bød sig. Vi har længe villet udvide og havde kigget efter egnede lokaler i København, da tilbuddet om at starte noget i New York dumpede ned i skødet på os ved et perfekt og svine-heldigt tilfælde," svarer gastronomisk pedel hos Aamanns, Ronny Isvik, som Spiseliv har talt med.

Uh, spændende - og meget lovende, hvilket blandt andet The New York Times har fundet ud af. Hvis du vil følge med i, hvordan projektet skrider frem, så tjek Aamanns blog.