Fuld fart
Grappa er navnet på et italiano-sted med pizza og pasta, vino og strega* på den gode måde. Fuldt hus, fuld fart og ... ja ... man går nok ikke tom derfra.

Little Italy's Little Brother
Et stenkast (eller marmorkast, eller noget smart italiensk terracotta-kast) nede ad gaden ligger Grappa Piccolo, der har samme ejere, og som navnet antyder skal opfattes som en slags forkælet lillebror til Grappa, med lidt bedre tid til at røre i risottoen, finde den rigtige vin og gøre lidt mere ud af gæsterne (og det er jo os, så det er vi svært tilfredse med!).

 

Vino i fancy indpakning
Ambitionen er toskansk torvestemning – og skønt det kan være svært at se for sig i snevejr i januar, er det ikke svært at leve sig ind i, når solen bager langs åen og Århus summer af liv. Halvt café, halvt restaurant, god mad, gode vine, solskin langs med åen. Piccolo sælger ekstraordinært mange vine på glas, uden at de bliver gamle og trætte, gennem et edderfancy vacuumsystem, hvor otte åbner flasker står bag glas og stål. Man køber et magnetkort til maskinen og tanker således selv op i tide og utide, til magneten er opbrugt;  der smages på små og store vine, fuldstændig som man har lyst. Selvfølgelig fås vinene også på flaske – og ud over det klassiske og særdeles ordentlige udvalg af italiensk vin, ligger Piccolo også inde med det, der formodentlig er Århus' bedste udvalg i Champagne.

Og lidt mad til
På madsiden er det klassisk italiano til fonuftige priser: Antipasto til to personer for 100 kr., forretter for 75 kr., som tæller fx klassisk bruschetta med tomat, hvidløg og olivenolie, caprese og carpaccio. Hovedretter til 150 kr. pr. stk. omfatter fx laks med risotto og svinemørbrad med linguine, ærter og pancetta. Desserter (heriblandt den obligatoriske tiramisu) og ost til en halvtredser. Og så er der også pastaretterne, der tælles klassikere fra mamma's køkken, og alle pizzaerne, der ligger på priser fra 95 kr. for en margherita op til 135 kr. for den med parmaskine og bøftomater.

Og fik vi nævnt, at de også har Champagne? Vi siger det lige igen: Champagne. Lige ned til åen. I solskin. Og sommer.


*Strega er en italiensk likør (digestivo) lavet på bl.a. safran, mynte og fennikel. Det kommer fra regionen Campania, og navnet (Strega betyder 'heks') har det fået, fordi man i tidernes morgen mente, der var heksekræfter på spild i byen Benevento, som Strega oprindeligt blev lavet i.