Stuen th. åbnede den 19. september 2015 og ejeren Annemette Feldbæk har lige fra starten mærket, hvordan Trøjborg på mange måder er en by i morgen.

”Allerede dag tre fik vi stamgæster fra åbningsdagen. Det er helt fantastisk. Hele formålet med cafeen er at give gæsterne en hyggelig dag, og med mit fantastiske personale , som helt sikker er Århus bedste, virker det det som om at det lykkedes ,for glade gæster er der masser af, ” fortæller Annemette Feldbæk.

Blandt de øvrige butikker og caféer har hun heller ikke oplevet andet end hjælpsomhed og god stemning. Kødet køber hun hos en slagter på Trøjborg, ligesom deres glutenfri rugbrød er hentet på Trøjborg. Ellers er næste alt hjemmelavet i caféen. Deres allerede berømte fennikelspegepølse er det en veninde, der står for.

Dækket op til 70’erne

Ambitionen med Stuen th. var at lave en café, hvor man kunne slappe af, og hvor man kunne blive glad af at være. Annemette Feldbæk var barn i 70’erne og elsker stilen, så idéen med at indrette med 70’er tema var lige til. Tapetet er i orange farver, stolene er genbrug og alle sammen forskellige.

På opslagstavlen hænger fotografier fra indehaverens barndom, og selv vasken på toilettet er originalt og langt mere farverig end nutidens hvide vaske.

”Det var skidesjovt at sætte GPS’en og køre til det mange kalder udkantsdanmark. Disse genstande er jo efterhånden blevet retro, så de kan faktisk være ret dyre i de store byer. Derfor måtte jeg ud på landet og finde ting i garager, ” forklarer hun. ”De studerende synes, det er fedt og retro, og de ældre damer kommer ind og kan genkende mange ting fra deres ungdom."

Simpel og hjemmelavet mad

Menukortet i Stuen th. er ikke overkompliceret eller prætentiøs. Meningen med kortet er at kunne levere god kvalitet til overkommelige priser. Der er mulighed for spise på caféen til morgen, middag og aften, og de leverer også mad til selskaber.

”Vi laver alt hjemmelavet og prøver at holde retterne simple og så vidt muligt økologiske. Når vi laver alt frisk hver dag, kan vi også let tilpasse mængden, så vi på den måde undgår madspild,” siger Annemette Feldbæk.

Stuen th. har også en særlig øl på menukortet, som ifølge Annemette Feldbæk ikke kan købes på andre caféer og restauranter i Aarhus. Humleland hedder producenten, og de er selvfølgelig også lokale.

Selvom 70’erne for længst er gået i historiebøgerne sammen med hønsestrik og den gule citronvand, så lever 70’erne og ikke mindst den glade og afslappede stemning i bedste velgående i Stuen th.