Picture

Restaurant Miró
Skal man spille 100% safe, er restaurant Miró svaret. Her er maden bare altid fantastisk og serveringen er i top. Men udover det har stedet en særlig charme og personlighed, pga. stedets indehaver Tony Leichte som synes altid at være til stede i de lyse smukt indrettet lokaler. Tony står bag gryderne i køkkenet, men er sammen med de andre kokke altid med til at servere og præsenterer maden. Som gæst giver det en særlig følelse af stedets gæstfrihed og passion for den mad, de laver. Miró er en ægte gourmetrestaurant, hvor der er kælet for de små detaljer.  På toiletterne er der et udvalg i dyre parfumer til gæsten. Og drenge, lyt: Det er bare sådan noget, vi piger rigtig godt kan lide.

Picture

Restaurant Ricks
Idet du træder ind på Restaurant Ricks er du allerede forført ind i et andet univers. Med temaet fra film klassikeren ”Casablanca” i baghovedet har indehaveren Hicham Madih selv, fuldstændig gennemført indrettet den meget smukke og hyggelige restaurant, med antikviteter, gamle bøger og smukke 1001 nats-lamper og møbler fra Marrakesh. Hele restauranten emmer af personlighed, og som prikken over i’et er der hver fredag og lørdag live pianist, som spiller blød jazz, om mon ikke også ’as times goes by’ dukker op på pianistens playliste i ny og næ?

På menukortet kan der bl.a. vælges mellem små tapas-retter som er en blanding fra det spanske, franske og marokkanske køkken. Herudover tilbydes der klassiske marokkanske Tagiins som hovedretter, eller en stor skalddyrstallerken, som snildt (og meget romantisk) kan deles.

Picture

Kowloon

Er man en fattigrøv, skal man ikke tøve - man kan sagtens invitere på velsmagende mad i sjove omgivelser alligevel.

Kowloon har en restaurant og en grill bar i Århus. Begge steder er der rigtig mange retter på kortet, men uanset hvad man bestiller, er maden altid utroligt frisk og velsmagende.  På deres ”grill bar” i Banegårdsgade er der altid hektisk og proppet med mennesker, og især rigtig mange asiater som går efter den ”ægte smag”. Det er med til at skabe en livlig og sjov stemning, og man får nærmest en fornemmelse af at befinde sig midt ude i den store verden. 

En aften, hvor sommerregnen siler ned (som den jo faktisk gør ret ofte), kan det klart anbefales, at man tager sin kæreste under armen og byder hende eller ham på en af Kowloon’s velsmagende klare vietnamesiske supper, som f.eks deres ”Pho bò tài”. Den serveres med friske krydderurter, som man selv ifører suppen efter smag. ” 2 retter kan klares for en 100 laps.

Picture

Den Lille Kro
Lige midt i Århus C ligger den ”Den lille Kro” . En forholdsvis ny, hyggelig og afslappet restaurant, som byder på et klassiske dansk køkken, gammeldags når det er bedst. Alle retter er lavet fra bunden, lige fra hjemmelavet surt og sødt til kødboller og pandestegt flæsk. Så er man en kvinde der gerne vil score en mand, eller er man en kone, der måske vil fedte lidt for sin husbond, så er jeg sikker på at maden på ”Den Lille Kro” vil gøre ham meget lykkelig. Betjeningen er meget venlig og afslappet, og man kan ikke andet end at føle sig godt tilpas.    

Picture

Restaurant L’estragon
I det hyggelige latinerkvarter ligger en af Aarhus’ ældste restauranter, den lille perle L’estragon. Restauranten er temmelig lille, og man sidder tæt. Lokalet er indrettet i hyggelig fransk bohémestil, og man får lyst til at  være en bohéme for evigt – at sidde lige her med et stort halstørklæde og en sjov hat og slubre biodynamisk vin resten af sine dage.

Men maden er især værd at komme efter. Indehaveren Sisse, brænder for økologi, og restauranten er 100 % økologisk. Ingen snyd eller slinger i valsen: Her bliver der kun brugt de bedste og særlige lokale råvarer.

Stemningen på L’éstragon kan ikke blive andet end meget hyggelig og intim i de små, gamle lokaler. Serveringen der er altid meget professionel,  men ligeledes i den afslappede hyggelig stil med respekt for gæsten, og man slipper for kække tjeneres ”Karl smarte” bemærkninger. Det er ikke stilen her. L’estragon er bestemt værd at anbefale til en klasseaften i romantikkens tegn.