Stegt flæsk med persillesovs i sommerversion

Kategori: Hovedret

Årstid: Sommer

Når de nye danske kartofler dukker op i starten af sommeren er det med at finde så mange gode grunde som muligt til at spise dem. Her er sådan én, nemlig en gang stegt flæsk med persillesovs opdateret til sommer tid med en lidt lettere sovs, flæsk på grill og lidt grønt til kartoflerne.

1. Vask kartoflerne fri for jord og bring dem i kog i saltet vand. Lad dem koge i 5 minutter og sluk så under blusset. Læg løgene ned i vandet sammen med kartoflerne. Læg låg på og lad det hele stå og trække i 10 minutter.

2. Gnid flæsket ind i salt og peber og grill det 3-4 minutter på hver side til det er blødt men gyldent. Det kan være nødvendigt at lægge sølvpapir på grillen, hvis flæsket drypper så meget, at der opstår store stikflammer. Flæsket kan også tilberedes på en pande eller i ovnen

3. Hak løgtoppene og skyl persillen

 

Sovs

 

1. Hæld kogevand og fløde op i en blender sammen med kartoflerne. Blend det hele i adskillige minutter til saucen er glat

2. Blend til sidst persillen hurtigt i og smag eventuelt til med salt

 

Servering

1. Vend kartofler og løg med de hakkede toppe og server straks mens sovsen stadig er varm

Se flere opskrifter »

Samlet tid: 40 minutter

Antal: 4 personer

Sværhedsgrad: Middel

1 kg små, nye kartofler

10-20 små nye løg eller forårsløg delt i top og bund

Salt

 

500 g brystflæsk i skiver

Salt og peber

 

Sovs

2 dl kogevand fra kartoflerne

1/2 dl fløde

200 g kartofler

1 bundt persille

Eventuelt lidt salt

Opskriften er udarbejdet af Mette Helbæk fra Stedsans - Selskabslokaler på Frederiksberg

 

og Din Baghave

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.