”Og vinderen af Young Chef 2014 er…”                                                                                                                                                                                                                                                                           Søndag den 2. november konkurrerede en række af landets mest lovende kokke- og tjenertalenter i                                                                                                                                                                   Young Chef 2014 med Team Gastronomi Danmark. Sidste års sølvvinder løb med sejren i år!

Hvem blev årets Young Chefs 2014?                                                                                                                                                                                                                                                                         Deltagerne var 5 hold bestående af hver 2 kokke og 1 tjener fra hhv. Hotel- og Restaurantskolen
(København), Teknisk Skole Silkeborg, Food College Aalborg, Rybners Tekniske Skole (Esbjerg) og Kold
college (Odense). Løbet var tæt i førerfeltet, men i sidste ende gik førstepladsen til Anas Amin, Mikkel
Kjølhede og Christina Sølvsten fra Teknisk Skole Silkeborg for en fremragende præstation af både kokke
og tjener. Tæt efter fulgte sidste års guldvindere, Hotel- og Restaurantskolen, der i år blev repræsenteret
af Mathias Silberbauer, Daniel Christensen og Lars Said Korby. Tredjepladsen gik til Trille Hansen, Ivan
Iversen og Stine Christensen fra Rybners Teknisk Skole Esbjerg.

Vildt og nordisk
Allerede kl. 09.00 om morgenen gik første hold i sving med dagens menu og både tempo, koncentration
og humør var højt hele dagen – også trods svære udfordringer undervejs. Fasaner, taskekrabber,
andeindmad, skorzonerrødder, oste, kål, havtorn, valnødder, karamel og alskens andre lækre sager fra
hjemlige breddegrader blev transformeret til den ene elegante ret efter den anden i køkkenet. Alle hold
diskede op med en forret, en vegetarret, en hovedret og en dessert. Tjenerne mixede forfriskende
cocktails af gin og agurk, flamberede, vartede op og præsenterede dagens menu, vin- og ølvalg for både
dommerpanel og gæster. Deres opdækning, vejledning, drikkevarevalg og præsentation kom med i
vurderingen, mens kokkene blev bedømt på retternes udseende, smag, match med vin samt på
råvarehåndtering ud fra hygiejne og madspild. Da førstepladsen skulle bestemmes, blev især
tjenerpræstationerne tungen på vægtskålen i Young Chef 2014. Her stod Silkeborg knivskarpt.

Tak for denne gang
Dommerpanelet bestod i år af Mikkel Maarbjerg (Kirk og Maarbjerg), Francis Cardenau (Le Sommelier),
Anita Klemensen (Cottagerne), Lars Møller (Løgismose), Irina Bothmann (Spisehuset Rub & Stub) og Jacob
Kocemba (Kocemba´s) som tjenerdommer. Førstepræmien lyder på samlet 35.000 til en tur til Færøerne
på restaurant Koks for holdets kokke, tjenere og faglærer, mens andenpræmien er et gavekort på 10.000
til en gastronomisk oplevelse i København, og bronzevinderne kan nyde en flot sponsorkurv hver.
Young Chef blev i år sponsoreret og muliggjort af 3F, Horesta, Arla, Bent Brandt, Chokolade Compagniet, Valrhona, Estate
Coffee, Forenede Dampvaskerier A/S, Food Organisation of Denmark, Fiskerikajen, Team Gastronomi Danmark, Landbrug 

Young Chef blev i år sponsoreret og muliggjort af 3F, Horesta, Arla, Bent Brandt, Chokolade Compagniet, Valrhona, Estate Coffee, Forenede Dampvaskerier A/S, Food Organisation of Denmark, Fiskerikajen, Team Gastronomi Danmark, Landbrug og Fødevarer, Danish Crown, Hotel- og Restaurantskolen, Jacobsen, Løgismose, Klosterhedens Vildt og Vildnis.