Tre driftige og ganske cocktailvænte drenge har nu teamet op for at starte en bar i en af de mest fremtrædende og roste cocktailbyer i verden. Og dermed skal københavnerne nu have viljestyrke til at undgå endnu en ambitiøs ethanol-pusher.

Bar-trekløveret består af Simon Haugaard Petersen og de to brødre Mikael og Andreas Nilsson, og de har allerede en hel del erfaring fra bar-branchen.

De to brødre kommer fra de to etablerede (ditto)søster-cocktailbarer Salon39 og Brass Monkey, mens Simon er manden bag den succesfulde bar og ”natklub” Zefside ved Gammel Strand. De tre vil sammen skabe en ”elegant men ærlig” cocktilbar. Den kommer til at kunne findes ved Gråbrødre Torv, faktisk lige overfor en anden bar, nemlig The Jane, der har ligget på adressen i et godt stykke tid efterhånden.

(fortsættes under annoncen) 

 ”det bliver en ”rigtig” cocktailbar med hilsen til Art Deco-perioden i 1920/30’erne. Mens USA’s cocktailscene lå underdrejet forbudstiden, hvor det var forbudt at servere alkohol, og mere skumle ”Speeakeasies” dannede rammerne for glade nætter, blomstrede alkoholkulturen i Europa”

Mer' Strøm

Konceptet ligger fast: ”Det bliver en ”rigtig” cocktailbar med hilsen til Art Deco-perioden i 1920/30’erne. Mens USA’s cocktailscene lå underdrejet forbudstiden, hvor det var forbudt at servere alkohol, og mere skumle ”Speeakeasies” dannede rammerne for glade nætter, blomstrede alkoholkulturen i Europa”, siger Mikael Nilsson.

 
Og navnet ”Strøm” er der også tænkt over: ”Den mest banebrydende opfindelse, der forandrede hverdagslivet i de ”brølende 1920’ere” var elektricitet. Det forandrede alting og gjorde Art Deco-perioden til den første rigtige moderne tidalder. Men Strøm kan også findes i vand. Den er stærk og svær at stå imod, og den fører dig væk eller mod nye steder. Det er derfor, vi syntes at ”Strøm” var et passende navn til vores bar”.
 
Coctails uden (for meget) ventetid
Målet er at give København samme ”old-school” fornemmelse af elegant dekadence – men uden en måske dertilhørende stive og formelle atmosfære. 
 
Fokus vil lægge sig på service, en kælen for detaljer – og enkelthed. At det er muligt at få sig en drink eller cocktail med kvalitet i, uden at skulle vente for længe på den. 
 
”Man burde ikke behøve vente 20 minutter på at finde en tjener og derefter endnu længere på at få sin cocktail”, siger Mikael Nilsson. ”Dét vi søger, er enkeltheden og det uformelle. Vi vil have en bar, der er lige egnet til at holde den vilde cocktailfest som et sted at tage hen på den første date. Derfor vil baren både have et livligt barområde og et varmere og mere hyggeligt rum bagved”.
 
I baren (for resten) kan du både vælge mellem for eksempel en iskold Manhattan, nye vilde cocktail-eksperimenter såvel som gamle klassikere, danske fadøl, tyske vine og franske champagner.
 
Strøm åbnede dørene i slutningen af juli 2012.