Bæst bliver italiensk-inspireret ”brug hele dyret”-lignende koncept, som får sit eget pizzaria samt bageriet Mirabelle's. Bæst og Mirabelle's vil slå dørene op på Indre Nørrebro i lokalerne overfor Empire Bio på Guldbergsgade.
 
”Tanken er at gå på opdagelse i det mere traditionelle italienske køkken på en måde, der ikke ligner noget andet. Ambitionerne om at lave en “autentisk” italiensk restaurant bliver sat til side for istedet at gøre Bæst til en absolut unik restaurant i København. Et sted som man i Italien vil kunne misunde”, lyder det fra folkene bag Bæst.
 
Mozzarella på dansk
Puglisi har gjort sine forberedende undersøgelser på utallige rejser til Italien, hvor han har smagt sig igennem pizzaer og osteproduktion til den store guldmedalje. Blandt andet for at prøve kræfter med hjemmelavet mozzarella på økologisk, dansk mælk og på den måde sikre sig et helt essentiel italiensk råvare, der er baseret på lokal dansk produktion.
 
Ligesom Manfreds økologiske certificering, går man nemlig også efter en ambitiøs bæredygtig linje på Bæst. Det handler om de gode råvarer, enkelhed og kvalitet – netop hvor det italienske køkken kan stråle mest. Men råvarerne fra moderlandet får på Bæst selskab af lokale, økologiske og biodynamiske grøntsager fra Sjælland, gris fra Hindsholm, kyllinger fra Sødam og lam fra Havervadgård. Og hvor grøntsagerne indtil nu har spillet hovedrollen i Puglisis køkkener, er det på Bæst i langt højere grad kødet, der fokuseres på med fx økologisk kød grillet over kul og husets egen produktion af charcuterie.
 
Dyrisk og sjov spisning
Pizzaerne på Bæst bliver både serveret som hele, ovnbagte i restauranten og solgt som hurtige, handy slices i bageriet. Alle fra den brændefyrede ovn specialfremstillet i Napoli til Bæst. Man kan godt forvente, at der bliver eksperimenteret med meltyper og pizzadej for at opfinde en særlig københavns variant.
 
”Det skal være dyrisk og sjovt at spise i en afslappet atmosfære og hvis det ender med at blive festligt kan man roligt fortsætte i baren hvor der vil være klassiske italienske cocktails og økologiske øl fra Kølster og Herslev Bryggeri. Vinene vil være økologiske og naturlige med overvejende fokus på små italienske vinhuse.”