- Vi har arbejdet meget hårdt på det her, og der er rigtig mange parter involveret, som har ofret tid, penge, blod, sved og tårer for, at det kan lade sig gøre, siger repræsentanten for de involverede partnere, Sarah Kruse. - Vi glæder os helt fantastisk til det, som uundgåeligt bliver en pragtperformance fra begge lejre. Som nordjyde håber hun på en norddansk sejr, men idet hele to af de deltagende københavnske restauranter kan bryste sig af en Michelin-stjerne, står det klart, at udfordrerne fra Nordjylland får kamp til stregen.

Deltagerne er
De to hold består af fem af de største kokke-talenter fra topklasse-restauranter i de to landsdele, og de skal dyste mod hinanden i et professionelt setup.

Team København er: Casper Stuhr Sobczyk (Søren K), Sylvester Andersen (AOC), Casper Sander (Bøf), Yves Le Lay (Nimb Terrasse) og Jonathan K. Berntsen (Clou).

- Jeg håber selvfølgelig, at vi vinder, men jeg har ingen klare forventninger om det, for det er et stærkt hold, som jyderne stiller med. Jeg har hørt dem tale om, at nogle af os jo kommer fra Michelin-restauranter, men det betyder ingenting på dagen, så jeg tror bare, at det er en dårlig undskyldning, hvis jyderne taber, siger køkkenchef Casper Stuhr Sobczyk fra restaurant Søren K med et glimt i øjet og fortsætter:

- Et par af os på det københavnske hold har konkurreret før, men vi når slet ikke at træne, da vi alle sammen har travlt her lige efter sommerferien, så vi kommer til at satse på det sikre på selve dagen. Jeg ved, at nogle af jyderne er dygtige til det med vilde urter, men jeg tænker ikke, at de har nogen banefordel, fordi temaet er fisk og skaldyr. Det er jo meget moderne ingredienser, og vi er alle fem glade for at lave mad med fisk og skaldyr, så det ser vi kun som en fordel. Og så skal det siges, at vi også deltager for at knytte kontakter og nye venskaber. Det bliver sjovt, og vi glæder os.

Team Nordjylland er: Mads Hyllested (Applaus), Søren Birch (Fusion), Mikkel Jensen (Rusk), Simon Emil Christensen (Fyrklit) og Frederik Martinsen (Svinkløv Badehotel).

Setuppet
Dommerpanelet vil bestå af én nordjysk og én københavnsk dommer samt 2-3 dommere fra øvrige regioner. Konkurrencen foregår i helt fastlagte rammer efter professionelt tilsnit. Råvarerne, som er en overraskelse for kokkene på dagen, sponseres af nordjyske leverandører, da et af målene med konkurrencen er at skabe mere opmærksomhed om de gode, lokale råvarer fra Nordjylland. Det ligger dog fast, at temaet bliver fisk og skaldyr.

Derudover er det vigtigt for arrangørerne at så respekt om kokkefaget og skabe national stolthed ved at vise, hvad både københavnske og nordjyske kokke formår.